
Τη Θεσσαλονίνη θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα 10 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το πρωί, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).
Εκλογές: «Ναι, θα είμαι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο Μητσοτάκης
Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, τον χώρο ανάπλασης του Περιαστικού Δάσους Αναψυχής στον Δήμο Παύλου Μελά, τον χώρο ανέγερσης του νέου ογκολογικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» και το πρώην στρατόπεδο «Ζιάκας».
Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για τη βία κατά των γυναικών και τη Στοά Μοδιάνο.
Υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης
«Στις προσεχείς εκλογές, ναι, θα είμαι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, δείχνοντας με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο το ενδιαφέρον μου για την πόλη και την Βόρεια Ελλάδα», σημείωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα είναι υποψήφιος σε άλλες δύο περιφέρειες – όπως έχει δικαίωμα από τον νόμο – στον δυτικό τομέα της Αθήνας (όπου έχει και σήμερα την έδρα) και στον Έβρο.
Στην συνέντευξή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και σε ερωτήσεις ειδικά για το έργο της κυβέρνησής του στην Θεσσαλονίκη, καθώς και στο τι να περιμένει η πόλη από μια νέα τετραετία της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον ίδιο.
Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αποκαλύψει και το αγαπημένο του σημείο στην Θεσσαλονίκη: «Είναι η πλατεία Αριστοτέλους, που σχεδίασε ο Ερνέστ Εμπράρ. Η αρχιτεκτονική της αξία, η σημειολογία της για την πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και η ζωντάνια που της δίνουν οι νέοι άνθρωποι που την επισκέπτονται καθημερινά, την έχουν αναγάγει σε μοναδικό τοπόσημο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κεντρικό δίλημμα των εκλογών η επιλογή πρωθυπουργού
Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το κεντρικό δίλημμα της 21ης Μαΐου θα είναι η επιλογή πρωθυπουργού.
Αυτή η παρέμβαση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στη σαββατιάτικη περιοδεία του στο Κουκάκι (στην απαιτητική εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών), ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ονομαστικά στον Αλέξη Τσίπρα τέσσερις φορές, ενώ διπλάσιες ήταν οι τοποθετήσεις του και πάλι ονομαστικά για τον πολιτικό αντίπαλό του, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξής του (Σκάι) πιστοποιεί ότι το Μαξίμου επιστρέφει στο «Μητσοτάκης ή Τσίπρας», έστω και χωρίς να το διατυπώνει πια ευθέως. Το ζητούμενο είναι να γίνονται στα μάτια των πολιτών προσωπικές συγκρίσεις δύο πρωθυπουργών, του νυν και του προηγούμενου, εκτός από σύγκριση πεπραγμένων των δύο περιόδων διακυβέρνησης.


Latest News

Βαγγέλης Μαρινάκης: Υπερηφάνεια για τους Έλληνες της ομογένειας που «είναι όλοι μαζί ενωμένοι»
Συγκινημένος από τις επαφές του με Έλληνες στη Νέα Υόρκη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τελετάρχης της 86ης ελληνικής παρέλασης στην 5η Λεωφόρο, μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τους Έλληνες της ομογένειας. «Δύο φορές Έλληνες, δυο φορές Ολυμπιακοί» είπε χαμογελώντας.

Παρέλαση 25η Μαρτίου Νέα Υόρκη: Τελετάρχης ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός τιμά την επέτειο
Η 86η ελληνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Τελετάρχης ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
![Μητσοτάκης – Νετανιάχου: Επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ [video]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/mits0_neta-600x400.jpg)
Επαναβεβαίωση στρατηγικής σχέσης Ελλάδας – Ισραήλ [video]
Οι δυο πρωθυπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα

Τραμπίζει ο Στάρμερ; Φυλάκιση σε όσους προσλαμβάνουν παράτυπους μετανάστες
Οι επιχειρήσεις που δεν θα πραγματοποιούν ελέγχους για τους μετανάστες που απασχολούν θα αντιμετωπίσουν σημαντικές κυρώσεις, ακόμα και λουκέτο

Μητσοτάκης: Πρόγραμμα υποτροφιών προς τιμήν του Ιωνά Καρούση – Προαναγγελία από τον Ισραήλ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ

Greek Retailers Bank on ‘Easter Basket’ to Boost Sales
The "Easter Basket" which will likely go into effect on Wednesday, April 9, and remain until Holy Saturday, April 19, will traditionally include lamb, goat, Easter bread, chocolate Easter eggs, and other chocolate-based products.

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν με βόμβες ή δασμούς
Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν ότι είτε θα υπάρξουν βομβαρδισμοί είτε δευτερεύοντες δασμοί αν δεν υπάρξει συμφωνία για τα πυρηνικά

Νησιά Τόνγκα: Σεισμός 7 βαθμών, κίνδυνος για τσουνάμ
Επικίνδυνα κύματα τσουνάμι ως αποτέλεσμα του σεισμού στα νησιά Τόνγκα είναι πιθανό να προκληθούν εντός 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο

Κίνα: Κεφάλαια 69 δισ. δολαρίων προς τέσσερις μεγάλες κρατικές τράπεζες
Το Πεκίνο θέλει να ενισχύσει περαιτέρω τα κεφάλαια των μεγάλων τραπεζών για να δώσουν περισσότερα δάνεια και να τονώσουν την οικονομία

Poste: Γίνεται ο μεγαλύτερος επενδυτής παρόχου τηλεφωνίας
H Poste Italiane παίρνει τα ηνία της Telecom Italia, μέσω της εξαγοράς του 15% της Vivendi