Ανοδικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι αγορές της Ασίας, με τις εκτιμήσεις για την εταιρική κερδοφορία να δίνουν σημαντικά στηρίγματα, την ώρα που οι αγορές της Δύσης βρίσκονται σε ρυθμούς πασχαλινών αργιών.

Ο δείκτης

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,87% για να κλείσει στις 2.512,08 μονάδες και ηγήθηκε των κερδών μεταξύ των δεικτών αναφοράς στην περιοχή. Ο δείκτης Kosdaq σημείωσε επίσης άνοδο 0,88% για να τερματίσει στις 887,78 μονάδες.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 έκλεισε κατά 0,42% υψηλότερα στις 27.663 μονάδες, με τον Topix να σημειώνει άνοδο 0,56% και να ολοκληρώνει την ημέρα στις 1.976,53 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,43%, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε πτώση 0,8%. Οι αγορές της Αυστραλίας και του Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστές λόγω της τετραήμερης αργίας του Πάσχα.

Οι μετοχές

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Nintendo σημείωσαν άνοδο 3,6%, καθώς η ταινία “The Super Mario Bros. Movie” κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους με προσδοκίες για σημαντικά κέρδη, παρά τις κακές αναφορές των κριτικών. Η ταινία εισέπραξε συνολικά περίπου 204 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ τις πρώτες πέντε ημέρες από την κυκλοφορία της.

Την ίδια ώρα, η Samsung Electronics ενισχύθηκε κατά 3,2%, παρά το γεγονός εκτίμησε ότι τα λειτουργικά κέρδη του πρώτου τριμήνου της πιθανότατα θα μειωθούν στα 600 δισεκατομμύρια γουόν (455 εκατομμύρια δολάρια). Αυτό είναι μια βουτιά 95,7% από τα λειτουργικά κέρδη της ύψους 14,12 τρισεκατομμυρίων γουόν που αναφέρθηκαν το ίδιο τρίμηνο του 2022.

Στα μάκρο της ημέρας, ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Ιαπωνίας διαμορφώθηκε στο 33,9 τον Μάρτιο, σημειώνοντας άνοδο από το 31,1 του προηγούμενου μήνα και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις. Ο γενικός δείκτης διαβίωσης αυξήθηκε κατά 2,6 μονάδες στο 30,3, ο δείκτης αύξησης του εισοδήματος αυξήθηκε κατά 1,3 μονάδες στο 37,4 και ο δείκτης απασχόλησης σκαρφάλωσε κατά 3 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στο 41,3.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές