Κλειστή θα παραμείνει όλο το καλοκαίρι η φημισμένη παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο. Συγκεκριμένα, μετά από κοινή υπουργική απόφαση η διάσημη παραλία θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023, προκαλώντας την αντίδραση των τοπικών φορέων.

Μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε εκτεταμένος κίνδυνος κατολισθήσεων λόγω διάβρωσης στα περιμετρικά πρανή. Η κοινή υπουργική απόφαση αναφέρει πως δεν θα επιτρέπεται η παραμονή στην παραλία, αλλά ούτε και η πρόσβαση από στεριά στην κορυφή της παραλίας.

Ζάκυνθος: Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την απαγόρευση πρόσβασης στο «Ναυάγιο»

«Εάν δεν υπήρχαν οι κατολισθήσεις στο «Ναυάγιο» δεν θα υπήρχε παραλία»

«Το ναυάγιο έχει μία αρνητική προϊστορία με μεγάλες κατολισθήσεις. Οι κατολισθήσεις δεν είναι αρνητικό φαινόμενο. Από τις μάζες ρέουν στην παραλία κι αυτή τροφοδοτείται με το υλικό, ώστε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των μαζών που κατολισθαίνουν και της διάβρωσης που υφίσταται από το κύμα. Εάν δεν υπήρχαν οι κατολισθήσεις στο «Ναυάγιο» δεν θα υπήρχε παραλία», εξήγησε στο MEGA ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 στο «Ναυάγιο» σημειώθηκε κατολίσθηση, από την οποία τραυματίστηκαν εφτά άτομα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2022 σημειώθηκε ένας μικρός σεισμός και κατέρρευσαν βραχώδεις μάζες στην παραλία.

«Έχουμε καταστήσει το «Ναυάγιο» μουσειακό έκθεμα»

Για το κλείσιμο της παραλίας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δικηγόρος Νίκος Πέττας, ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί σύντομα μία λύση για το «Ναυάγιο», καθώς αποτελεί ζήτημα της εθνικής τουριστικής οικονομίας.

«Το «Ναυάγιο» τελικά έχει καταστεί απολύτως ασφαλές γιατί είναι κλειστό! Τώρα δεν μπορούν να το πλησιάσουν ούτε από θαλάσσης ούτε από το πλάτωμα. Αυτή τη στιγμή το έχουμε παραχαρακώσει με αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Οι κυρώσεις για τα καραβάκια εάν παραβιάσουν την κοινή υπουργική απόφαση ξεκινούν από 50 ευρώ και φτάνουν μέχρι 60.000 ευρώ», δήλωσε.

«Έχουμε καταστήσει το «Ναυάγιο» μουσειακό έκθεμα και δεν αφορά αυτό την τοπική οικονομία. Το «Ναυάγιο» είναι υπερτοπικό ζήτημα, σχετίζεται με την εθνική τουριστική οικονομία», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, μία σειρά από μέτρα εξετάζονται για τη διάσημη παραλία της Ζακύνθου, με τον ίδιο να τονίζει πως εκείνο που προέχει είναι η ασφάλεια.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
Επικαιρότητα |

Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»

«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ

Μητσοτάκης: Επαφές με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι – Στο επίκεντρο τα data centers
Επικαιρότητα |

Επαφές Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι - Στο επίκεντρο τα data centers

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Demis Hassabis, Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google

Δασμοί Τραμπ: Σημείο αναφοράς το λιμάνι του Πειραιά – Τι αναφέρει το ΕΒΕΠ
Επικαιρότητα |

Δασμοί Τραμπ: Σημείο αναφοράς το λιμάνι του Πειραιά – Τι αναφέρει το ΕΒΕΠ

Σε μία περίοδο όπου μια νέα περιδίνηση στις αγορές θα έσπρωχνε τις πληθωριστικές πιέσεις προς τα επάνω, τόσο η ευρωπαϊκή, όσο και η ελληνική οικονομία απεύχεται την κλιμάκωση «ανταλλαγής δασμών»

Ρωσία: Υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων
Επικαιρότητα |

Ρωσία: Υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρει ότι η χώρα δεν έχει λάβει ακόμα ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία