Στις παρυφές των 1.090 μονάδων αναρριχάται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να έχουν επανέλθει με ανανεωμένες διαθέσεις από την πασχαλινή ανάπαυλα.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,41% στις 1.089,10 μονάδες με τον τζίρο μάλιστα να ξεπερνά τα 51 εκατ. ευρώ.

Κόντρα στις εκτιμήσεις για ήπιες διακυμάνσεις και χαμηλούς τζίρους, το ΧΑ δείχνει να μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις πασχαλινές αργίες και να δοκιμάζει μάλιστα και τις τελευταίες αντιστάσεις πριν ανακτήσει τη ζώνη των 1.100 μονάδων. Και προφανώς οι αγοραστές που δραστηριοποιούνται σήμερα δεν δείχνουν σε καμία περίπτωση κάποια ανησυχία για το εκλογικό αποτέλεσμα, δεδομένου του ότι για το επόμενο τρίμηνο ο βασικός καταλύτης της αγοράς θα είναι αυτός.

Οι αναλυτές

Αυτό όμως που επισημαίνουν αρκετοί εγχώριοι αναλυτές είναι ότι η αγορά δείχνει να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της την άποψη που διατυπώθηκε ανοικτά και σε πρόσφατη ανάλυση της Goldman Sachs περί επενδυτικής βαθμίδας. Αν και οι πιθανότητες προεκλογικά η Ελλάδα να πάρει την επενδυτική βαθμίδα είναι μικρές, τα στοιχεία που μπορούν να υποστηρίξουν μια επιχειρηματολογία θετικής αναθεώρησης είναι υπαρκτά (αύξηση ΑΕΠ, μείωση χρέους, πρωτογενές πλεόνασμα, τραπεζικοί ισολογισμοί κλπ).

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΓΕΚ Τέρνα ξεχωρίζει με το +6,15%, με τις Aegean, , Μυτιληναίο, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, Motor Oil, Πειραιώς, Autohellas, OTE, Jumbo, Eurobank, Ελλάκτωρ, Εθνική και Alpha Bank, να κινούνται έντονα ανοδικά. Σε θετικά εδάφη είναι και οι Λάμδα, Coca Cola, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΛΠ, ενώ σε αρνητικά οι ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών