Με διαθέσεις για υψηλότερα επίπεδα επανήλθε το ελληνικό χρηματιστήριο μετά την πρώτη πασχαλινή ανάπαυλά του, με το βλέμμα όμως να είναι στραμμένο στις διεθνείς αγορές, λόγω και της απουσίας κάποιου εγχώριου καταλύτη. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,03% στις 1.085,06 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δείχνει ικανή να συνεχίσει το ανοδικό σερί του Απριλίου, χωρίς βέβαια να προβαίνει σε υπερβολές που μπορεί να ενεργοποιήσει τους πωλητές. Βέβαια, ο τζίρος είναι ανάλογος της εποχικότητας, με μερικά ξεσπάσματα ανά διαστήματα να ανεβάζουν τους ρυθμούς, χωρίς όμως να δείχνουν κάποια ξεκάθαρη τάση.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επαναφορά με κέρδη

Εκτιμήσεις

Έτσι, οι περισσότεροι εγχώριοι αναλυτές εκτιμούν ότι το τριήμερο των συναλλαγών αυτή την εβδομάδα αναμένεται να έχει περισσότερο διεκπεραιωτικό χαρακτήρα και το πιο πιθανό σενάριο είναι μια πλάγια κίνηση χαμηλού εύρους και συναλλαγών. Το θετικό είναι ότι ο Γενικός Δείκτης έχει κάνει μια σημαντική ανάκαμψη από τις 29 Μαρτίου και μετά, η οποία τον επανέφερε πάνω από την γραμμή τάσης ενεργοποιώντας παράλληλα σήμα αγορών από τον MACD για πρώτη φορά από τις 3 Μαρτίου.

Σε επίπεδο τίτλων, σημαντικά είναι τα κέρδη σε Μυτιληναίο, Aegean, Eurobank, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα και Alpha Bank, ενώ σε θετικά εδάφη είναι και οι Τέρνα Ενεργειακή, Autohellas, OTE, Jumbo, Λάμδα, Βθιοχάλκο, Εθνική, Τιτάν, Quest, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΥΔΑΠ. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Coca Cola, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών