Ανοδικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι αγορές στην περιοχή της Ασίας, με τους επενδυτές όμως να αναμένουν τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα καθορίσουν την πορεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στον κύκλο σύσφιξης.

Οι δείκτες

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,62% και ο Topix κέρδισε 0,73%, αντιδρώντας θετικά στην ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού και τις παραγγελίες μηχανημάτων.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,06%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,42%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,87%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,5% και ο Shenzhen Component διολίσθησε κατά 0,1%.

Ανασταλτικά λειτούργησε όμως η νέα προειδοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η παγκόσμια οικονομία μπορεί να οδεύει προς την ασθενέστερη ανάπτυξη από το 1990, υποβαθμίζοντας τις προβλέψεις του για τα επόμενα χρόνια. Όπως ανέφερε η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να είναι περίπου 3% – η χαμηλότερη μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη σε Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές του ΔΝΤ από το 1990.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, το ποσοστό ανεργίας της Νότιας Κορέας αυξήθηκε στο 2,7% τον Μάρτιο από 2,6% τον Φεβρουάριο. Η αγορά εργασίας της χώρας έδειξε κάποια ανθεκτικότητα τους τελευταίους δύο μήνες, αφού το ποσοστό ανεργίας έφτασε σε υψηλό 11 μηνών τον Δεκέμβριο, καθώς η κεντρική τράπεζα προσπάθησε για τη μείωση του πληθωρισμού.

Επίσης, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 7,2% τον Μάρτιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, υψηλότερα από τις προσδοκίες για αύξηση 7,1%, αλλά χαμηλότερα από την προηγούμενη μέτρηση του 8,2% που είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο. Σε μηνιαία βάση, η μέτρηση παρέμεινε αμετάβλητη.

Οι παραγγελίες μηχανημάτων για τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 9,8% σε ετήσια βάση, υψηλότερα από τις προσδοκίες για αύξηση 2,9% και υψηλότερα από την προηγούμενη μέτρηση 4,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές