Κόντρα στις πιέσεις αρκετών δεικτοβαρών τίτλων του, το ελληνικό χρηματιστήριο καταφέρνει να κρατήσει το θετικό πρόσημο και τον ανοδικό του βηματισμό, με ικανοποιητικό μάλιστα τζίρο. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,66% στις 1.099,88 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 42 εκατ. ευρώ.

Αν και η αγορά πιέστηκε ελαφρώς νωρίτερα, οι αγοραστές επενέβησαν και απορρόφησαν το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς, συντηρώντας την ανοδική κίνηση του γενικού δείκτη. Όσο μάλιστα ο δείκτης μένει πάνω από τις 1.075 μονάδες, όλα τα σενάρια για υψηλότερα επίπεδα είναι ανοιχτά. Άλλωστε, είναι κοινός τόπος συζητήσεων ότι οι επενδυτές δείχνουν να προεξοφλούν θετική έκβαση για την 21η Απριλίου, ελέω αναβάθμισης.

Πετρέλαιο: Ανοδικά και σήμερα οι τιμές σε αναμονή του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Η επενδυτική βαθμίδα

Πάντως η Société Générale θεωρεί απίθανη την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα μας πριν το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Ωστόσο, ανοίγει και πάλι το trade των ελληνικών ομολόγων έναντι των ιταλικών με σκοπό να είναι προετοιμασμένη ακόμη και για ενδεχόμενη έκπληξη από την S&P την επόμενη Παρασκευή στις 21 Απριλίου,  εάν αποτελέσει τον πρώτο οίκο που θα βάλει την Ελλάδα στην κατηγορία της επενδυτικής βαθμίδας. Ο οίκος θεωρεί πως πιο πιθανό σενάριο, λόγω και των εκλογών, είναι η αναβάθμιση αυτή να έρθει στο τέλος του 2023 με αρχές του 2024, ωστόσο…κρατάει ανοιχτή την πιθανότητα.

Σε επίπεδο τίτλων, τα ηνία της ανόδου κρατούν οι Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ και Autohellas, ενώ θετικά συμβάλουν και οι Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Eurobank, Εθνική, Λάμδα και Μυτιληναίος. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Motor Oil, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Aegean και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Έρευνα: Οι 30 ελληνικές εισηγμένες με ΔΣ που έχουν τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Οι 30 ελληνικές εισηγμένες με ΔΣ που έχουν τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία

Μεταξύ άλλων παράγοντες αξιολόγησης ήταν η συμμετοχή ανά φύλο, η διαφοροποίηση ως προς τις δεξιότητες των μελών, ο αριθμός μελών του μειοψηφούντος φύλου σε ηγετικές θέσεις