
Η Τράπεζα Ηπείρου παγώνει τα επιτόκια στα ενήμερα στεγαστικά δάνεια, μειώνοντας το περιθώριο κατά 50 μονάδες βάσης για τους επόμενους 12 μήνες. Όπως ανακοίνωσε, με το πρόγραμμα για συνεπείς δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, ορίζεται ανώτατο όριο στο κυμαινόμενο επιτόκιο αναφοράς του δανείου για τους επόμενους 12 μήνες. Το ανώτατο όριο, ισούται με το επιτόκιο αναφοράς όπως είχε διαμορφωθεί την 31.03.2023, μειωμένο κατά 50 μονάδες βάσης (-0,50%) και παραμένει σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά ιδιώτες δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, εφόσον τα στεγαστικά τους δάνεια (ένα ή και περισσότερα) έχουν εκταμιευθεί (ολικά ή τμηματικά) έως 31.12.2022, δεν παρουσιάζουν καθυστέρηση οφειλής σε κεφάλαιο, τόκους ή έξοδα στις 28.04.2023, ενώ για να διατηρηθεί η νέα τιμολόγηση, το δάνειο θα πρέπει να παραμείνει ενήμερο κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Κόφτες στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων – Ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα στεγαστικά δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε ευρώ και εκτοκίζονται με κυμαινόμενο επιτόκιο αναφοράς Euribor 1 μηνός, 3 μηνών ή 6 μηνών, και επιτόκιο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT). Οι δανειολήπτες που πληρούν τα κριτήρια θα ενταχθούν αυτόματα στο πρόγραμμα, χωρίς να απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, Ιωάννης Βουγιούκας, δήλωσε: «H Τράπεζα Ηπείρου επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να στηρίζει με κάθε τρόπο την πρόοδο της οικονομίας του τόπου μας, λαμβάνοντας μέτρα που στόχο έχουν την ενεργή στήριξη των τοπικών κοινωνιών και προστατεύουν τους δανειολήπτες για τους επόμενους 12 μήνες από πιθανές μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων».


Latest News

Μη δεσμευτική προσφορά από Aktor για Άκτωρ Παραχωρήσεις - Τι απαντούν οι εταιρείες
Ο Ελλάκτωρ αποφάσισε να παραχωρήσει στην Aktor περίοδο αποκλειστικότητας για την διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 30.04.2025

Αυξημένα κατά 100% τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη της Attica Bank
O Δείκτης των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) του Ομίλου μειώθηκε σε 2,8% έναντι 54,1%

Aktor: Πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στο deal για τη ΜΙΛΟΡΑ
Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Όμιλος Εταιρειών AKTOR διευρύνει το επιχειρηματικό του αντικείμενο

Με βελτιωμένη επίδοση η ΔΕΗ στον δείκτη ATHEX ESG του ΧΑ
Νέα βαθμολογία 91% στο «ESG Transparency Score» για τη ΔΕΗ - Επιβεβαιώνει τη σημασία που αποδίδει ο Όμιλος σε ζητήματα ESG

Εξαγορά της Macquarie Rotorcraft Limited από την LCI - Άνω του 1 δισ. δολ. το τίμημα
Με τη συναλλαγή αυτή, το joint venture LCI-SMFL αυξάνει αισθητά τον αριθμό των ελικοπτέρων που διαχειρίζεται σε 310

Διαμαρτυρίες ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ. για τα επιχειρηματικά πάρκα - Η επιστολή στον πρωθυπουργό
Ζητούν διάλογο οι πρόεδροι των ΒΙ.ΠΕ. με τον πρωθυπουργό για τη νομοθεσία

Πόσο έχει συνεισφέρει η ΕΑΤΕ στην ελληνική οικονομία - Η μελέτη της Deloitte
Στη μελέτη αποτυπώνεται ο οικονομικός και κοινωνικός αντίκτυπος των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσω του χαρτοφυλακίου των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών

Νέα εποχή για την SKAG - Ο Θοδωρής Σκαγιάς νέος πρόεδρος και CEO
Την περίοδο 2019-2022 η SKAG υλοποίησε επενδύσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό

Profile: Νέα ψηφιακή λύση για τράπεζες και εταιρίες επενδύσεων
Η λύση DI.hub παρέχει στους χρήστες πρόσβαση στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια τους σε πραγματικό χρόνο

Premium Banking: Αυτή είναι η τραπεζική σχέση σήμερα, προσωπική εξυπηρέτηση και προνόμια που σας αξίζουν
Μια τραπεζική εμπειρία αποκλειστικά σχεδιασμένη για εσάς