Για ακόμα μία μέρα συνεχίζονται οι απεργίες στη Γαλλία λόγω του νόμου που αλλάζει το όριο ηλικίας των συνταξιούχων. Αυτήν την ώρα, έντονα επεισόδια εκτυλίσσονται στο Παρίσι. Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, οι διαδηλωτές στη Γαλλία διέρρηξαν το κατάστημα της Louis Vuitton στα Ηλύσια Πεδία.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται μία ημέρα πριν από την πολυαναμενόμενη ετυμηγορία του Συνταγματικού Συμβουλίου την Παρασκευή σχετικά με τη νομιμότητα του νομοσχεδίου.

Εν αναμονή της απόφασης του Συνταγματικού Συμβουλίου Γαλλίας

Οι σημερινές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται μία μέρα πριν αποφανθεί το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας ως προς το αν ήταν συμβατές προς το γαλλικό Σύνταγμα οι διαδικασίες που ακολούθησε η κυβέρνηση στο ζήτημα της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά και ως προς το αν είναι εφικτή η διενέργεια δημοψηφίσματος επί του ζητήματος, όπως έχουν ζητήσει τα κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στο Παρίσι με τους προέδρους της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας, καθώς επίσης και με ορισμένους υπουργούς. Σύμφωνα με το προεδρικό Μέγαρο, τις ερχόμενες ημέρες ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των συνδικάτων.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τζάρεντ Άιζακμαν: Ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA
Επικαιρότητα |

Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA

Επιχειρηματίας και πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, ο Τζάρεντ Άιζακμαν ετοιμάζεται να διευθύνει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ παρά τις επαγγελματικές του σχέσεις με την SpaceX του Ίλον Μασκ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναζητά τρόπους να κατασχέσει τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Διεθνή |

Η Ευρώπη ψάχνει τρόπους να «βάλει χέρι» στα 280 δισ. παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Η Ένωση διερευνά πιο επιθετικά τρόπους για την κατάσχεση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία
Επικαιρότητα |

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο είπε πως «εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό για αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο»

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της
Επικαιρότητα |

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της

Οι εκλογές στη Γερμανία, διεξάγονται σε κλίμα πόλωσης και διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις - Οικονομία και μετανάστευση βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας