
Aύξηση κερδών το πρώτο τρίμηνο του 2023 ανακοίνωσε η Wells Fargo, καθώς η τράπεζα επωφελήθηκε από τα υψηλότερα επιτόκια, παρά τη δημιουργία αποθεμάτων για πρόβλεψη ζημιών από δάνεια.
Οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν άνοδο περίπου 1% στις πρωινές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Η Wells Fargo αύξησε τα καθαρά κέρδη της κατά περισσότερο από 30% σε σχεδόν 5 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους, αυτά δηλαδή που κερδίζει δανείζοντας χρήματα μείον αυτά που πληρώνει στους πελάτες της, αυξήθηκαν κατά 45% λόγω της εκτίναξης των επιτοκίων. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 17%.
«Είχαμε ισχυρά αποτελέσματα στο πρώτο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των εσόδων τόσο από το τέταρτο τρίμηνο όσο και από ένα χρόνο πριν, και συνεχίσαμε να σημειώνουμε πρόοδο στις πρωτοβουλίες μας για την αποτελεσματικότητα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος, Τσάρλι Σαρφ.
Ωστόσο, την τελευταία περίοδο, η τράπεζα δημιούργησε αποθέματα ύψους 1,2 δισ. δολαρίων για πιστωτικές ζημίες, μετά τη μείωση των προβλέψεών της κατά 787 εκατ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.
H αλλαγή πολιτικής
Ενώ τα έσοδα από τόκους αυξήθηκαν, η Wells Fargo δήλωσε ότι τα μη επιτοκιακά έσοδα μειώθηκαν κατά 13% το τρίμηνο, λόγω των χαμηλότερων αποτελεσμάτων στις συνδεδεμένες επιχειρήσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων και ιδιωτικών μετοχών, καθώς και της μείωσης των εσόδων από ενυπόθηκες τραπεζικές εργασίες.
Η Wells Fargo, που κάποτε ήταν στην κορυφή των ενυπόθηκων δανείων, έχει αποσυρθεί από την αγορά κατοικίας. Πρόσφατα απέλυσε εκατοντάδες στελέχη του τμήματος στεγαστικής πίστης μετά από την αλλαγή στην πολιτική της τράπεζας.
«Κοιτάζοντας μπροστά, συνεχίζουμε να προχωράμε στην ατζέντα μας για τον κίνδυνο και τον έλεγχο, η οποία αποτελεί την κορυφαία μας προτεραιότητα», εξηγεί ο Σαρφ. «Ενώ έχουμε σημειώσει πρόοδο, το έργο μας δεν έχει τελειώσει και παραμένουμε επικεντρωμένοι στην έγκαιρη ολοκλήρωση του».
Η Wells Fargo συνέχισε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αγοράζοντας 86,4 εκατομμύρια μετοχές ή 4 δισ. δολάρια κοινών μετοχών.
Η μετοχή της σημειώνει άνοδο 7% τον Απρίλιο, περιορίζοντας τις απώλειες του 2023 σε περίπου 3%.


Latest News

Το Airbnb κερδίζει στις ευρωπαϊκές πόλεις – Η περίπτωση της Ελλάδας
Τι συμβαίνει με το Airbnb σε Ευρώπη και Ελλάδα - Το στοίχημα των χωρών και οι έντονες διαμαρτυρίες

Τι έχουν να χάσουν η Samsung και το Βιετνάμ από τον δασμολογικό πόλεμο του Τραμπ
Οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν ήδη εργασιακές, φορολογικές προκλήσεις στο Βιετνάμ - Η περίπτωση της Samsung

Άσχημα νέα για τους Αμερικανούς λάτρεις των Ferrari και Rolls-Royce
Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να είναι θαυμαστής της Rolls-Royce, αλλά οι δασμοί του απειλούν τον έρωτα των ΗΠΑ για τα ευρωπαϊκά πολυτελή αυτοκίνητα.

Τα T-shirts είναι τα νέα... αυγά - Οι επιπτώσεις των δασμών Τραμπ
Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες είναι ο στασιμοπληθωρισμός, όπου η ανάπτυξη καθυστερεί, ο πληθωρισμός παραμένει και η ανεργία αυξάνεται

Στο μυαλό του Τραμπ: Στο τραπέζι εξαιρέσεις στον δασμό 10%
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να παίζει με τους δασμούς μπερδεύοντας τις αγορές

H Fed είναι «απολύτως» έτοιμη να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της αγοράς
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έτοιμη να δράσει με «διάφορα εργαλεία», λέει η Σούζαν Κόλινς

Οι δασμοί Τραμπ «ρίχνουν» την Ελβετία στην αγκαλιά της ΕΕ
Η Ελβετή πρόεδρος θα παραστεί για πρώτη φορά στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, μαζί με τη Βρετανίδα υπουργό οικονομικών

Ισπανοί ελαιοπαραγωγοί πάνε... ΗΠΑ για να αποφύγουν τους δασμούς Τραμπ
Η Ισπανία έχει μερίδιο παραγωγής 40% στο παγκόσμιο ελαιόλαδοκαι εξάγει ετησίως περίπου 180.000 μετρικούς τόνους στις ΗΠΑ

Το Μόναχο στην πρώτη θέση των κέντρων start-ups της Ευρώπης
Το 2024 ιδρύθηκαν στη Γερμανία 2.766 startups - Πού δραστηριοποιούνται οι νεοφυείς επιχειρήσεις

Made in Serbia - Τι σχεδιάζουν οι Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου