
Η Κίνα και η Βραζιλία συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια ομάδα εργασίας για τη συνέχιση της συνεργασίας στους ημιαγωγούς, καθώς η Μπραζίλια ενισχύει τους δεσμούς με το Πεκίνο σε τομείς ευαίσθητης τεχνολογίας.
Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα συναντήθηκε με τον Κινέζο ηγέτη Σι Ζινπινγκ και οι κυβερνήσεις τους υπέγραψαν 15 συμφωνίες ή μνημόνια συνεργασίας που περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός έκτου δορυφόρου, που θα χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση του Αμαζονίου, και την ανάπτυξη τεχνολογίας για τις τηλεπικοινωνίες 5G, το Διαδίκτυο και την κυβερνοασφάλεια.
Συνεργασία Intel-ARM στη συμβατότητα κατασκευής ημιαγωγών
Ο «πόλεμος» της τεχνολογίας
Η τεχνολογία είναι ένα κομβικό σημείο για τις σχέσεις της Κίνας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν απαγορεύσει τα κινεζικά προϊόντα για λόγους ασφαλείας. Η Βραζιλία, ωστόσο, ενδιαφέρεται να προσελκύσει κινεζικές επενδύσεις σε αυτούς τους τομείς, ακόμη και με τη δυσπιστία της κυβέρνησης των ΗΠΑ που τα τελευταία χρόνια προσπάθησε να τη σταματήσει να αγοράζει εξοπλισμό 5G από τον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Huawei Technologies.
Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Λούλα, Σέλσο Αμορίμ, είπε ότι η Βραζιλία δεν θα ασκήσει βέτο στην εγκατάσταση κινεζικού εργοστασίου ημιαγωγών στη Βραζιλία και ενδιαφέρεται να αναπτύξει σχετική τεχνολογία σε συνεργασία με την Κίνα.
Στο πλαίσιο των μνημονίων, η Κίνα και η Βραζιλία συμφώνησαν να «διερευνήσουν μηχανισμούς για την προώθηση της διμερούς συνεργασίας στην επιστημονική και τεχνολογική έρευνα και τη βιομηχανική καινοτομία». Αυτό θα συνεπαγόταν κοινές δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης μεταξύ δημόσιων, ιδιωτικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ανταλλαγή επιστημόνων και επιστημονικών εργασιών.
Την Πέμπτη, ο Λούλα επισκέφτηκε το ερευνητικό κέντρο της Huawei στη Σαγκάη και ενημερώθηκε για την τεχνολογία της, δοκιμάζοντας επίσης την μάσκα εικονικής πραγματικότητας που έχει αναπτύξει η εταιρεία.


Latest News

Γιατί η Mediobanca καταγγέλει τους δύο μεγαλύτερους μετόχους της στην ΕΚΤ
Η ιταλική τράπεζα έχει εκφράσει ανησυχίες ότι οι ενέργειες των δύο δισεκατομμυριούχων μετόχων θα μπορούσαν να τους δώσουν τον έλεγχο τριών μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ιταλία

UBS: Οι δασμοί Τραμπ θα φέρουν νέα αναταραχή - Χαμηλώνει τον πήχη για τον S&P 500
Η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει έναν νέο γύρο «αμοιβαίων» δασμών στις 2 Απριλίου, αφού επέβαλε μια σειρά δασμών στην Κίνα, το Μεξικό και τον Καναδά

Πώς οι δαπάνες της Γερμανίας αυξάνουν το κόστος δανεισμού σε όλη την ευρωζώνη
Οι επενδυτές προειδοποιούν ότι οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων θα μπορούσαν να δυσκολέψουν ολόκληρη την ευρωζώνη να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες

Πληθωρισμό 3,5% και κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ «βλέπει» η Goldman Sachs
Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος από τους δασμούς της 2ας Απριλίου είναι μεγαλύτερος από ό,τι πολλοί συμμετέχοντες στην αγορά είχαν υποθέσει προηγουμένως, επισημαίνει η Goldman Sachs

Αν «υπαναχωρήσει» θα έχει μεγάλα προβλήματα - Η απειλή Τραμπ στον Ζελένσκι για σπάνιες γαίες
«Προσπαθεί να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία για τις σπάνιες γαίες κι αν το κάνει θα έχει μεγάλα προβλήματα, πολύ μεγάλα προβλήματα», δηλώνει ο Τραμπ για τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Η ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Switch 2
Η Nintendo στοιχηματίζει στη μετατόπιση της παραγωγής παιχνιδομηχανών από την Κίνα στο Βιετνάμ για να αμτιμετωπίσει τους αμερικανικούς δασμούς

Οδηγοί των Uber – Lyft στην Καλιφόρνια διεκδικούν απλήρωτους μισθούς
Οι οδηγοί των Uber και Lyft πραγματοποίησαν διαδηλώσεις από το Σαν Φρανσίσκο στο Σαν Ντιέγκο εν μέσω συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων

Ρεκόρ κερδών για τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου και αερίου της Ασίας
Η PetroChina ελέγχεται από το κινεζικό κράτος παρήγαγε 941,8 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου το 2024

Με την εκλογή Τραμπ, οι αυταρχικοί ηγέτες έχουν αναθαρρέψει
Οι αυταρχικοί ηγέτες παγκοσμίως φαίνεται ότι έχουν πάρει θάρρος από τις πράξεις και τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ

Το αντιαμερικανικό αίσθημα ανεβαίνει στην Ευρώπη, ο Τραμπ πυροδοτεί την οργή
Αυξάνεται το ποσοστό των Ευρωπαίων που αρνούνται να αγοράσουν αμερικανικά προϊόντα λόγω των πολιτικλων του προέδρου Τραμπ