Μικρές διακυμάνσεις εμφανίζει σήμερα η Wall Street, η οποία αναμένει να συνεχιστούν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, προκειμένου να αξιολογήσουν την πορεία της πραγματικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,17% στις 33.944 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,09% στις 4.141 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,02% στις 12.125 μονάδες.

Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων

Η Charles Schwab πρόκειται να ανακοινώσει τα κέρδη της αργότερα μέσα στην ημέρα. Η μετοχή έχει δεχθεί πιέσεις πρόσφατα, καθώς οι επενδυτές φοβούνταν ότι η χρηματιστηριακή εταιρεία μπορεί να έχει παρόμοια τύχη με τις περιφερειακές τράπεζες Silicon Valley Bank και Signature Bank. Ωστόσο, η εταιρεία έχει υπερασπιστεί την οικονομική της θέση, σημειώνοντας τον περασμένο μήνα ότι έχει χαμηλό δείκτη δανείων προς καταθέσεις. Οι μετοχές της Schwab έχουν υποχωρήσει κατά 39% από το προηγούμενο έτος μέχρι σήμερα.

Η Bank of America και η Morgan Stanley αναμένεται να ανακοινώσουν τα κέρδη τους την Τρίτη και την Τετάρτη, αντίστοιχα. Οι επενδυτές παρακολουθούν τη συνολική υγεία του κλάδου μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον περασμένο μήνα που προκάλεσε κρίση ρευστότητας.

Η περίοδος των εταιρικών ανακοινώσεων ξεκίνησε θετικά την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι τραπεζικοί κολοσσοί Wells Fargo και JP Morgan ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Όμως τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις έδειξαν επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών κατά 1% τον Μάρτιο και οδήγησαν τις αγορές χαμηλότερα την Παρασκευή.

Καθώς οι εταιρείες παλεύουν με τον επίμονο πληθωρισμό και τα υψηλότερα επιτόκια, πολλοί επενδυτές έχουν προετοιμαστεί για δυσμενείς ανακοινώσεις κερδών, αλλά τα στοιχεία της Bank of America υποδηλώνουν ότι αυτή η περίοδος μπορεί ήδη να έχει καλύτερη πορεία από την αναμενόμενη. Από τις εταιρείες που ανέφεραν κατά την πρώτη εβδομάδα, το 90% ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street