Έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμων εμφάνισε σήμερα η Wall Street, η οποία προσπάθησε να αποκωδικοποήσει τη νέα δέσμη εταιρικών αποτελεσμάτων, προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία της πραγματικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,30% στις 33.987 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,33% στις 4.151 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,28% στις 12.157 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ο «χάρτης» και οι πρωταγωνιστές του α’ τριμήνου 2023

“Υπάρχει μια διελκυστίνδα μεταξύ εκείνων που αισθάνονται αισιόδοξοι ότι η Fed θα τερματίσει σύντομα το πρόγραμμα σύσφιξης των επιτοκίων λόγω της εξασθένισης που βλέπουμε στην οικονομία… με εκείνους που πιστεύουν ότι η Fed θα αναγκαστεί να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο επειδή η οικονομία δεν έχει, κατά μία έννοια, παραδοθεί”, σχολίασε ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικός στρατηγικός αναλυτής της CFRA Research.

Η περίοδος πάντως των αποτελεσμάτων συνεχίστηκε με τα αποτελέσματα της State Street και της Charles Schwab. Οι μετοχές της Schwab, οι οποίες έχουν δεχθεί πιέσεις εν μέσω φόβων ότι η χρηματιστηριακή εταιρεία μπορεί να έχει παρόμοια μοίρα με την Silicon Valley Bank, αυξήθηκαν 2,4% χάρη στην αύξηση των κερδών παρά τη μείωση των καταθέσεων. Η State Street υποχώρησε κατά 10,6%, καθώς δεν ικανοποίησε τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Παρακολουθεί στενά την πορεία των χρηματοπιστωτικών τίτλων

Η Wall Street παρακολουθεί στενά την πορεία των χρηματοπιστωτικών τίτλων αυτή την περίοδο των κερδών, αφού η κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον περασμένο μήνα προκάλεσε κρίση ρευστότητας και συγκλόνισε τον ευρύτερο κλάδο.

Η περίοδος των εταιρικών ανακοινώσεων ξεκίνησε θετικά την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι τραπεζικοί γίγαντες Wells Fargo και JPMorgan ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Όμως τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις έδειξαν επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών κατά 1% τον Μάρτιο και οδήγησαν τις αγορές χαμηλότερα την Παρασκευή.

Καθώς οι εταιρείες παλεύουν με τον επίμονο πληθωρισμό και τα υψηλότερα επιτόκια, πολλοί επενδυτές έχουν προετοιμαστεί για δυσμενείς ανακοινώσεις κερδών, αλλά τα στοιχεία της Bank of America υποδηλώνουν ότι αυτή η περίοδος μπορεί ήδη να έχει καλύτερη πορεία από την αναμενόμενη. Από τις εταιρείες που ανέφεραν κατά την πρώτη εβδομάδα, το 90% ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και ο τομέας των υπηρεσιών επικοινωνίας του S&P, ο οποίος υποχώρησε κατά 1,4%, μετά την πτώση των Alphabet, Netflix και Meta Platforms. Η μητρική εταιρεία Google υποχώρησε κατά 2,8%, καθώς οι New York Times ανέφεραν ότι η Samsung εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστήσει την Bing την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

Τέλος, οι μετοχές της Bank of New York Mellon υποχώρησαν κατά 5,7% εν όψει της ανακοίνωσης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων την Τρίτη. “Επειδή οι τραπεζικοί πολλαπλασιαστές έχουν μειωθεί τόσο πολύ, πολλές από αυτές τις τράπεζες διαπραγματεύονται σε επίπεδα Μαρτίου 2020, όταν ξέσπασε το κύμα της πανδημίας”, δήλωσε ο αναλυτής της CFRA Research, Alexander Yokum.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street