
Αυξημένες κατά 8,5% ήταν οι εισαγωγές πετρελαίου της Γερμανίας το 2022, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ανέκαμψε από την πανδημία, αυξάνοντας έτσι τη ζήτηση για πετρέλαιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα.
Der Spiegel: Περικοπές 20 δισ. σχεδιάζει ο Λίντντερ
Παρά το γεγονός ότι το μερίδιό της μειώθηκε από το 34,1% το 2021 στο 25,4% πέρυσι, η Ρωσία παρέμεινε η μεγαλύτερη προμηθεύτρια του ορυκτού καυσίμου της Γερμανίας σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που εξέδωσε το γραφείο εξωτερικού εμπορίου BAFA.
Στις 5 Δεκεμβρίου 2022, η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε τις εισαγωγές αργού πετρελαίου ρωσικής προέλευσης, ενώ οι χώρες της G7 έβαλαν πλαφόν στην τιμή των θαλάσσιων εξαγωγών της Ρωσίας, αναγκάζοντας έτσι τη Γερμανία να βρει άλλες πηγές εφοδιασμού φέτος.
Μεγάλες προμηθεύτριες της Γερμανίας πέρυσι ήταν επίσης οι ΗΠΑ, το Καζακστάν, η Βρετανία, η Νορβηγία και μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ).
Η Γερμανία δαπάνησε 60,9 δισ. ευρώ για τις εισαγωγές αργού πετρελαίου το 2022, σε σύγκριση με τα 35,5 60,9 δισ. ευρώ το 2021, όπως έδειξαν τα στοιχεία.
Ο αντίκτυπος των κυρώσεων αλλά και των κινήσεων της Μόσχας στις ροές ενέργειας ειδικά στη Γερμανία εμφανίζεται σταδιακά.
Οι συνολικές εισαγωγές αργού πετρελαίου της Γερμανίας πέρυσι αυξήθηκαν σε 88,2 εκατ. τόνους από 81,3 εκατ. τόνους το 2021.
Στο σύνολο, από τη Ρωσία προήλθαν 22,4 εκατ. τόνοι, από τις ΗΠΑ 12,1 εκατ. τόνοι και από το Καζακστάν 9,1 εκατ. τόνοι.


Latest News

Η αγορά ουρανίου «παγώνει» - Οι δασμοί Τραμπ απειλή για τις εταιρείες πυρηνικής ενέργειας
Tα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο ουράνιο μειώνονται κατά περίπου 40% από την κορύφωση που κατέγραψαν το 2024

Πρεμιέρα για το θερινό τιμολόγιο ρεύματος - Οι νέες ώρες με τις χαμηλές χρεώσεις
Τι αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ

Επικοινωνία Παπασταύρου με τον ΥΠΕΣ των ΗΠΑ Doug Burgum - Τι συζήτησαν
Έμφαση δόθηκε στην αποδοχή από την ελληνική Κυβέρνηση του ενδιαφέροντος της αμερικανικής εταιρείας Chevron για τα θαλάσσια οικόπεδα «Νότια Κρήτη Ι και ΙΙ»

Κίνα: Ανακαλύφθηκε τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου στη Νότια Σινική Θάλασσα
Κοίτασμα αργού πετρελαίου εντόπισε κινεζική πετρελαϊκή εταιρεία στη Νότια Σινική Θάλασσα, το οποίο περιέχει αποθέματα που αποδεδειγμένα ξεπερνούν τους 100 εκατομμύρια τόνους.

Τα 14 χρόνια περιπέτειας για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου - Ισραήλ
Η ιστορία για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, από τη σύλληψη του project το 2011, την ανάληψη του από τον ΑΔΜΗΕ το 2023 και τις σημερινές προκλήσεις

Ρεκόρ κερδών για τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου και αερίου της Ασίας
Η PetroChina ελέγχεται από το κινεζικό κράτος παρήγαγε 941,8 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου το 2024

Oι ΗΠΑ «κόβουν» τις πληρωμές πετρελαίου από Βενεζουέλα - Eπιβεβαίωση από Eni
Οι ΗΠΑ είχε ενημερώσει την Eni για την επικείμενη ακύρωση των αδειών που τους επιτρέπουν να εξάγουν πετρέλαιο και υποπροϊόντα της Βενεζουέλας

Χατζηδάκης για Chevron: «Εθνική επιτυχία» το ενδιαφέρον για έρευνες στην Κρήτη
Η πρωτοβουλία της Chevron αναγνωρίζει την Ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή, τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης

Τραμπ: Ανακαλεί τις άδειες των δυτικών ενεργειακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Βενεζουέλα
Η κυβέρνηση Τραμπ αυξάνει την πίεση στη Βενεζουέλα

Οι περικοπές πράσινης ηλεκτροπαραγωγής θα αυξάνονται με τη διείσδυση ΑΠΕ
Βασική ευθύνη του ΑΔΜΗΕ είναι η ασφάλεια του συστήματος και με αυτό το κριτήριο χορηγούνται και θα χορηγούνται προσφορές σύνδεσης στα νέα έργα ΑΠΕ