Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της περιοχής της Ασίας, παρά το γεγονός ότι η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο.

Ο «μοναχικός δρόμος» της Κίνας – Γιατί ανακάμπτει ταχύτερα από τις προβλέψεις

Ο Shanghai Composite αντέστρεψε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες και έκλεισε με άνοδο 0,21%, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 0,05%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 0,88%.

Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε πτώση 0,38% και έκλεισε την ημέρα στις 7.353,1 μονάδες, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,19% και έκλεισε στις 2.571,09 μονάδες και ο Kosdaq έκλεισε την ημέρα οριακά πτωτικά στις 909,02 μονάδες.

Οι ιαπωνικές αγορές αντιστάθηκαν στην τάση της περιοχής, με τον Nikkei 225 να κλείνει με άνοδο 0,51% στις 28.658,83 μονάδες, σημειώνοντας την όγδοη συνεχόμενη ημέρα κερδών. Ο Topix ενισχύθηκε 0,69% και έκλεισε στις 2.040,89 μονάδες, λαμβάνοντας ώθηση από τους κλάδους των τραπεζών και της υγειονομικής περίθαλψης.

Παρόλα αυτά, η Κίνα εξέπληξε ευχάριστα τους αναλυτές, καθώς το ΑΕΠ της αυξήθηκε κατά 4,5% το πρώτο τρίμηνο, σηματοδοτώντας την υψηλότερη επίδοση από το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους – όταν η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε κατά 4,8% – και είναι καλύτερο από το 4% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters. Σε τριμηνιαία βάση, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 2,2%.

Η ανάπτυξη της Κίνας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς η οικονομία άνοιξε και πάλι μετά τον τερματισμό των περισσότερων από τους αυστηρούς περιορισμούς του Covid που ίσχυαν για σχεδόν τρία χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές