
Η Ελένη Χρονοπούλου είναι μία νέα γυναίκα, δικηγόρος στο επάγγελμα και με ενεργή δράση στην πολιτική. Η επαγγελματική ιδιότητά της και η ενασχόληση με τα κοινά δίνει ξεχωριστή βαρύτητα στην καταγγελία της εναντίον του ηθοποιού και πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.
Τότε, η καταγγέλλουσα εργαζόταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως υπάλληλος της Ευρωβουλής και, σύμφωνα με πληροφορίες, διατηρούσε σχέση με τον ηθοποιό. Η καταγγελία έγινε το 2020 και, όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ στέλεχος του οποίου είναι η κυρία Χρονοπούλου, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα.
Αλέξης Γεωργούλης: Αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του
Η υπόθεση ερευνάται από τις βελγικές αρχές και η ίδια εδώ και τρία χρόνια «χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας», όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ και αποδεικνύει η πραγματικότητα, αφού μόλις σήμερα γνωστοποιήθηκε η σοβαρή αυτή υπόθεση μετά την παραίτηση του Αλέξη Γεωργούλη από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ γενικά -αν και η σειρά με την οποία έγιναν τα γεγονότα αυτά μένει άγνωστη προκαλώντας επικριτικά σχόλια από τη ΝΔ για την αξιωματική αντιπολίτευση.
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και το ΠΑΣΟΚ και κυρίως σε «στελέχη του που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κατηγορώντας τα ανοιχτά για διαρροή ονομάτων.
Ποια είναι η Ελένη Χρονοπούλου;
Η Ελένη Χρονοπούλου σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ πλέον είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Είναι μία γυναίκα που είναι ιδιαίτερα ενεργή πολιτικά, ανήκοντας στη νέα γενιά στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, η επιλογή της στην τέταρτη θέση όσον αφορά τη σειρά κατάταξης μεταξύ των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και το γεγονός ότι ήταν μπροστά από άλλα πιο γνωστά πρόσωπα με χρόνια και χιλιόμετρα στην πολιτική και στο κόμμα είχε προκαλέσει αίσθηση και θεωρήθηκε έμπρακτη απόδειξη της εκτίμησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στο πρόσωπό της.

Η Ελένη Χρονοπούλου θεωρείται φαβορί για μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος καθώς ήταν εκπρόσωπος του απόδημου ελληνισμού. Μάλιστα, σε άρθρο της στα «Νέα» είχε μιλήσει για τους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό, λέγοντας πως όσοι έφυγαν θεώρησαν ότι η χώρα τους τους φέρθηκε άδικα αλλά και όσοι έμειναν αισθάνθηκαν ότι σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης βιώνοντας ακόμα μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα.
«Οι νέοι που έφυγαν από επιλογή ούτε νοσταλγία νιώθουν ούτε θέλουν διακαώς να επιστρέψουν. Προτιμούν εάν βολέψει να συνδυάσουν ένα «εκλογικό» σαββατοκύριακο στην Ελλάδα ώστε να δουν φίλους και συγγενείς και να επιστρέψουν στις χώρες που αισθάνονται ότι τα σημαντικά ζητήματα (εργασία, υγεία, παιδεία) είναι λυμένα».
Με πλούσια δράση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κυρία Χρονοπούλου τοποθετείται για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν ευάλωτες ομάδες, την παιδική προστασία, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν τις γυναίκες.
«Τα άτομα με αναπηρία δυστυχώς δεν έχουν ακόμα τις ίδιες ευκαιρίες στην ελληνική καθημερινότητα. Η πολιτεία είναι υπεύθυνη για τη διαμόρφωση πολιτικής ώστε να τους προσφέρει όσα δικαιούνται και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία», είχε γράψει σε ανάρτησή της στο Facebook.
Αυστηρή ήταν η τοποθέτησή της και στο ζήτημα της παιδικής προστασίας, με αφορμή τα πολλά δυστυχώς γεγονότα παιδικής κακοποίησης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
«Δεν τους οφείλουμε καν απάντηση»
Αρκετές αναρτήσεις της και δημόσιες τοποθετήσεις της αφορούν και τη θέση της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία και θέματα ισότητας.
«Σε τόσο ουσιαστικά ζητήματα όπως η θέση της γυναίκας στην κοινωνία είμαστε όλες μαζί. Όσοι μας θέλουν αψεγάδιαστες, έτοιμες να τα προλαβαίνουμε όλα, με συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς, όσοι θέλουν να απολογούμαστε για την εμφάνιση μας ή για τις επιλογές μας εκπροσωπούν ένα συντηρητικό και πατριαρχικό σύστημα. Δεν τους οφείλουμε καν απάντηση» είναι μία από τις χαρακτηριστικές αναρτήσεις της.
Πηγή: in.gr


Latest News

Ποια ξένα πανεπιστήμια κατέθεσαν αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα
Τα 12 φαίνεται ότι έχουν φτάσει τα ξένα πανεπιστήμια που έχουν καταθέσει αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα – Πώς γίνεται η αξιολόγηση

MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Μάρτιο
To MEGA αναδείχτηκε κορυφαίος σταθμός στην ελληνική τηλεόραση για το σύνολο του Α’ τριμήνου του 2025.

Διπλή αναβάθμιση της Πειραιώς από την DBRS - Σε BBB, σταθερό το outlook
Η αναβάθμιση 2 βαθμίδων και η σταθερή τάση αντικατοπτρίζουν τις ισχυρές και συνεχείς βελτιώσεις στην κερδοφορία και το προφίλ κινδύνου του Ομίλου

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα είναι στα 950 ευρώ το 2027
«Στηρίζουμε σταθερά και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας

Ζημιές από τις πλημμύρες σε Πάρο και Μύκονο
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Μύκονο και την Πάρο, με τις πλημμύρες να αφήνουν πίσω τους σοβαρές ζημιές

«Δεν αστειεύομαι» – Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Σύνταγμα και τα σχέδια για μια τρίτη προεδρική θητεία
Παρά το συνταγματικό όριο, ο Ντόναλντ Τραμπ και υποστηρικτές του μιλούν ήδη όλο και πιο συχνά για το πώς ο Αμερικανός νυν θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία μετά το 2028

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη σκιά της φυλάκισης Ιμάμογλου
Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ ο Γεραπετρίτης θα δει το Φιντάν με ατζέντα και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

Τραμπ: Η καταδίκη της Λεπέν θυμίζει τη χώρα μας
«Πολύ μεγάλη υπόθεση» χαρακτήρισε ο Τραμπ την καταδίκη της Μαρίν Λεπέν, για την οποία όπως είπε «Ξέρω πολύ καλά πώς είναι» καθώς «θυμίζει τη χώρα μας».

«Έξυπνο» φανάρι καταγράφει όσους περνούν με κόκκινο
Η πρώτη ψηφιακή κάμερα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί πιλοτικά στον Άλιμο – Προς το παρόν οι παραβάσεις όσων περνούν το κόκκινο φανάρι καταγράφονται χωρίς την επιβολή προστίμων

Κοινά διόδια για Ελλάδα και Σερβία
Ηλεκτρονική πληρωμή διοδίων χωρίς στάσεις και ουρές – Πώς η Σερβία ενοποιεί τα συστήματά της με Κροατία, Βόρεια Μακεδονία και άμεσα με την Ελλάδα