Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, καθώς συνεχίζουν τα εταιρικά αποτελέσματα να θολώνουν τις προοπτικές, αλλά και τις εκτιμήσεις σχετικά με τις μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων.

Wall Street: Νευρικότητα και οριακές διακυμάνσεις

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε οριακά ανοδικά στις 7.362,3 μονάδες, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,18% για να κλείσει την ημέρα στις 28.606,76 μονάδες. Ο Topix σημείωσε πτώση 0,02% στις 2.040,38 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,11%, ενώ ο Kosdaq σημείωσε επίσης οριακή άνοδο. Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν όλες χαμηλότερα, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0,24% και τον Shenzhen Component να σημειώνει πτώση 0,8%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,94% και ο δείκτης Hang Seng Tech έχασε 1,97%.

Ο ιαπωνικός χρηματοπιστωτικός όμιλος Sumitomo Mitsui πρόκειται να γίνει η πρώτη μεγάλη τράπεζα που θα εκδώσει ομόλογα Additional Tier 1 μετά την τραπεζική αναταραχή που προκάλεσε η διάσωση της Credit Suisse. Σύμφωνα με το Nikkei, η SMFG θα εκδώσει 140 δισ. γεν (1 δισ. δολάρια) από αυτά τα ομόλογα, κοινώς γνωστά ως ομόλογα AT1. Θεωρούνται μια σχετικά επικίνδυνη μορφή χρέους κατώτερης βαθμίδας, επομένως έχουν υψηλότερη απόδοση και συχνά αγοράζονται από θεσμικούς επενδυτές.

Τα ομόλογα ΑΤ1

Η εμπιστοσύνη στα ομόλογα ΑΤ1 κλονίστηκε αφού οι ελβετικές αρχές ανάγκασαν την Credit Suisse να μηδενίσει την αξία των ομολόγων αυτών στο πλαίσιο μιας κυβερνητικά οργανωμένης διάσωσης από τη μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της UBS. Ο Nikkei ανέφερε ότι οι όροι της προσφοράς της SMFG θα αποφασιστούν σήμερα, προσθέτοντας ότι τα ομόλογα AT1 θα φέρουν περιθώριο 171 μονάδων βάσης έναντι του κρατικού χρέους, που αντιπροσωπεύει αύξηση 33 μονάδων βάσης από την προηγούμενη έκδοση του Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές