Πτώση που αγγίζει το 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η ανησυχία για πιθανές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη και να περιορίσουν την κατανάλωση πετρελαίου υπερίσχυσε των ισχυρών κινεζικών οικονομικών στοιχείων και της μείωσης των αμερικανικών αποθεμάτων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου Brent υποχώρησαν κατά 1,66 δολάρια ή 1,93% στα 83,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate
υποχώρησε κατά 1,58 δολάρια, ή 1,95%, στα 79,28 δολάρια.

Χάλυβας: Ανακάμπτει η ζήτηση

Οι αγορές τιμολογούν 86% πιθανότητες η Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση πολιτικής του Μαΐου. Στην Ευρώπη, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εστιάζουν  στον πληθωρισμό και έχουν εκτιμούν ότι τα επιτόκια πρέπει να συνεχίσουν να αυξάνονται.

«Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες και υποδεικνύουν επιτάχυνση της κινεζικής οικονομίας απέτυχαν να αποτελέσουν εφαλτήριο για το ράλι των τιμών της ενέργειας», επισημαίνει στο Reuters ο αναλυτής της PVM Oil, Στήβεν Μπρενόκ.

Η οικονομία της Κίνας, που είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγές πετρελαίου παγκοσμίως, αναπτύχθηκε με ρυθμό ταχύτερο του αναμενόμενου στο 4,5% κατά το πρώτο τρίμηνο και η απόδοση των διυλιστηρίων πετρελαίου της χώρας αυξήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού, εν τω μεταξύ, μειώθηκαν κατά περίπου 2,68 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ανέφεραν την Τρίτη παράγοντες της αγοράς επικαλούμενοι στοιχεία του American Petroleum Institute. Τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων μειώθηκαν επίσης την περασμένη εβδομάδα.

Προσθέτοντας περισσότερες πιέσεις στους δείκτες του πετρελαίου, τα ασιατικά διυλιστήρια συνέχισαν να προμηθεύονται ρωσικό αργό τον Απρίλιο. Η Ινδία και η Κίνα έχουν αγοράσει τη συντριπτική πλειονότητα του ρωσικού πετρελαίου μέχρι στιγμής τον Απρίλιο σε τιμές άνω του δυτικού ανώτατου ορίου τιμών των 60 δολαρίων το βαρέλι, σύμφωνα με εμπόρους και υπολογισμούς του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές