Ήπιες πιέσεις δέχεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο κάνοντας μια στάση μετά το πολυήμερο ανοδικό σερί, που έχει δώσει ήδη κέρδη σχεδόν 10%. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,41% στις 1.115,65 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 53 εκατ. ευρώ.

Οι 11 ανοδικές συνεδριάσεις που προηγήθηκαν έχουν δώσει το μήνυμα ότι η αγορά βρίσκεται σε μια ανοδική φάση αποτυπώνοντας θετικές εξελίξεις στο άμεσο μέλλον, είτε αυτή πρόκειται για την επενδυτική βαθμίδα είτε για τον σχηματισμό κυβέρνησης στις επερχόμενες εκλογές. Και σε αυτό συνηγορεί και η σημερινή εικόνα, με το ΧΑ να διορθώνει ελαφρώς, αλλά να μην παρατηρούνται υπερβολές που θα μπορούσαν να αλλάξουν το αφήγημα.

Ομόλογα: Προσφορές 1,7 δισ. στη δημοπρασία του 10ετούς τίτλου

Δυνατότητα απολογισμού

Αντ’ αυτού, η στάση δίνει τη δυνατότητα ενός απολογισμού της μέχρι τώρα βραχυπρόθεσμης πορείας, με την αγορά να δίνει και την ευκαιρία σε ορισμένα χαρτοφυλάκια να βελτιώσουν τις αποτιμήσεις τους. Και όλα αυτά με ιδιαίτερα προσεκτικές κινήσεις, όπως φαίνεται άλλωστε και από τη συναλλακτική δραστηριότητα, με τον όγκο να ανεβαίνει κατά 84 εκατ. τεμάχια από τη μετοχή και μόνο της MIG.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις εντοπίζονται κυρίως στις ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ και Πειραιώς, ενώ πτωτικά κινούνται και οι ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, Quest, Titan, Ελλάκτωρ, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Jumbo. Θετικά, από την άλλη, κινούνται οι Σαράντης, Coca Cola, Autohellas και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών