Κατά δύο περίπου δολάρια το βαρέλι υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου και κατήλθαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τα τέλη Μαρτίου. Την πτώση τροφοδότησε ο φόβος για το ενδεχόμενο ύφεσης, η οποία θα πλήξει τη ζήτηση για το μαύρο χρυσό.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent μειώθηκαν κατά 1,98 δολάρια ή 2,4% και διαπραγματεύονταν στα 81,14 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού West Texas Intermediate (WTI) σημείωσαν πτώση 2,05 δολάρια ή 2,6% στα 77,11 δολάρια το βαρέλι.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Γερμανικές πιέσεις

Και οι δύο δείκτες αναφοράς σημείωσαν πτώση 2% την Τετάρτη και βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τα τέλη Μαρτίου, λίγο πριν από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της μείωσης της παραγωγής του ΟΠΕΚ+.

Οι αγορές μετοχών, οι οποίες συχνά κινούνται παράλληλα με τις τιμές του πετρελαίου, υποχώρησαν μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Tesla και άλλων εταιρειών.

Flames emerge from flare stacks at Nahr Bin Umar oil field, north of Basra, Iraq September 16, 2019. REUTERS/Essam Al-Sudani

«Στο τέλος της ημέρας, ένας από τους μεγάλους λόγους για τους οποίους διολισθαίνει είναι ο φόβος της ύφεσης», εξηγεί ο ο Bob Yawger, εκτελεστικός διευθυντής ενεργειακών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στη Mizuho.

Ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε συγκρατημένα την περασμένη εβδομάδα, υποδεικνύοντας ότι η αγορά εργασίας επιβραδύνεται μετά από ένα χρόνο αυξήσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι η Fed θα τερματίσει τη σύσφιγξη των επιτοκίων της με μια τελική αύξηση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάιο.

Στη Βρετανία, ο επίμονος διψήφιος πληθωρισμός ενίσχυσε τις προσδοκίες για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,6 εκατ. βαρέλια, καθώς αυξήθηκαν τα δρομολόγια των διυλιστηρίων και οι εξαγωγές, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν απροσδόκητα, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. ,

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές