Σε αρνητικά εδάφη παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να επιτρέπει να δοκιμαστούν οι στηρίξεις του και να αφήσει τον πλήρη έλεγχο στους πωλητές. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,27% στις 1.108,16 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 33 εκατ. ευρώ.

Οι αγοραστές παραμένουν επιλεκτικοί ειδικά σε τίτλους που έχουν την ισχύ να θέσουν στοπ στις πιέσεις των πωλητών. Οι αντοχές, οι οποίες δοκιμάστηκαν και στη χθεσινή συνεδρίαση, έδειξαν να είναι ακόμη ισχυρές, δεδομένης και της προσδοκίας που έχει καλλιεργηθεί για την αυριανή ανακοίνωση της αξιολόγησης του οίκου Standard & Poor’s. Η αγορά προφανώς έχει προεξοφλήσει θετικό σενάριο στις επόμενες εβδομάδες, καθώς δια της ατόπου δεν έχει δει κακή εξέλιξη στο λεκτικό του S&P την Παρασκευή.

Εκλογές

Κάποιο αρνητικό σενάριο δεν βρίσκεται στον επενδυτικό ορίζοντα ούτε και στο εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί μεν να μην δείχνει απευθείας σχηματισμό κυβέρνησης, όμως το ενδεχόμενο υπηρεσιακής έχει απομακρυνθεί. Επομένως, εάν επιβεβαιωθεί κάποιο θετικό σενάριο, δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια ανοδική εκτόνωση της αγοράς.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι Ελλάκτωρ, Jumbo, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ αρνητικά κινούνται και οι Quest, ΔΕΗ, Λάμδα, ΕΛΧΑ, Autohellas, Aegean, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Τιτάν και ΟΛΠ. Θετικά από την άλλη κινούνται οι Motor Oil, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Eurobank, Εθνική, ΟΠΑΠ, Alpha Bank και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών