Αρνητικό είναι το πρόσημο και σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκεται σε θέση άμυνας για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση επιτρέποντας την κατοχύρωση των κερδών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,36% στις 1.107,16 μονάδες με τον τζίρο να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Εάν εξαιρέσει κανείς τα 10,6 εκατ. τεμάχια που έχουν διακινηθεί στη μετοχή της MIG, από την αποεπένδυση του σχήματος του Ηλιόπουλου, τότε η υπόλοιπη εικόνα της αγοράς παραπέμπει περισσότερο σε μια στάση αναμονής με μικρές κατοχυρώσεις κερδών και λιγότερο σε μια αναδίπλωση των επενδυτών από πιθανούς κινδύνους.

Είναι σαφές ότι η αγορά λίγο έως πολύ έχει προεξοφλήσει θετικό σενάριο στις επόμενες εβδομάδες, τόσο στο μέτωπο της ανακοίνωσης του S&P την Παρασκευή, όσο και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Τεχνικά, η ζώνη των 1.120-1.125 είναι αντίσταση ενώ ουσιαστική πρώτη στήριξη είναι η ζώνη των 1.103-1.105 μονάδων.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις είναι αυξημένες σε ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Autohellas και ΔΕΗ, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Τιτάν, Βιοχάλκο, Σαράντη, Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ, Aegean, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Λάμδα και ΟΛΠ. Από την άλλη, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank και Eurobank επιχειρούν θετικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών