Περιορισμένα έσοδα και πτώση των κερδών της ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους η Tesla, με το μικτό περιθώριο να υποχωρεί κάτω από το 20%, στο 19,3%, καθώς οι πρόσφατες μειώσεις των τιμών πλήττουν την κερδοφορία.

Ειδικότερα, η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε έσοδα ύψους 23,33 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 23,35 δισεκατομμύρια δολάρια, με το προσαρμοσμένο EPS του πρώτου τριμήνου να φτάνει στα 0,85 δολάρια, κάτω από τις εκτιμήσεις για 0,86 δολάρια. Αυτός ο αριθμός εσόδων για το 1ο τρίμηνο αντιπροσωπεύει μια μικρή πτώση από τα 24,32 δισεκατομμύρια δολάρια που ανέφερε η Tesla το τέταρτο τρίμηνο, αλλά εξακολουθεί να είναι 24% υψηλότερη από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Tesla: Νέα μείωση τιμών στα ηλεκτρικά οχήματα – Ποιο μοντέλο της έπεσε κάτω από 40.000 δολ.

Η Tesla ανέφερε επίσης προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λιγότερο από τα 3,03 δισεκατομμύρια δολάρια που εκτιμούσε η Wall.

«Παρόλο που εφαρμόσαμε μειώσεις τιμών σε πολλά μοντέλα οχημάτων σε διάφορες περιοχές το πρώτο τρίμηνο, τα λειτουργικά μας περιθώρια μειώθηκαν με διαχειρίσιμο ρυθμό. Αναμένουμε συνεχή μείωση του κόστους των οχημάτων μας, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης απόδοσης παραγωγής στα νεότερα εργοστάσιά μας και χαμηλότερο κόστος εφοδιαστικής και παραμένουμε επικεντρωνόμαστε στη λειτουργική μόχλευση καθώς κλιμακώνουμε» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Μειώσεις στις τιμές

Κοιτάζοντας το μέλλον, η Tesla εξακολουθεί να βλέπει το 2023 την παγκόσμια παραγωγή 1,8 εκατομμυρίων οχημάτων, με τον ρυθμό αύξησης της μακροπρόθεσμης παράδοσης να παραμένει στο 50%. Η Tesla είπε επίσης ότι η παραγωγή του Cybertruck είναι σε καλό δρόμο για να ξεκινήσει αργότερα φέτος στο Giga Austin.

Η Tesla δρομολόγησε μια σειρά από μειώσεις τιμών στις ΗΠΑ, την Ασία και ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές το 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Τα μικτά περιθώρια κέρδους που πέφτουν στο 19,3% μπορεί να αντικατοπτρίζουν το κόστος αυτών των περικοπών τιμών.

Χθες το βράδυ, η Tesla μείωσε τις τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων Model 3 και Model Y για άλλη μια φορά, μειώνοντας μάλιστα ένα από αυτά κάτω από τα 40.000 δολάρια.

Η χθεσινή μείωση τιμής, η έκτη φέτος από την Tesla στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή