Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας, καθώς ο πυρήνας του πληθωρισμού της Ιαπωνίας για τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στο 3,1%, αμετάβλητος σε σχέση με τον Φεβρουάριο, δημιουργώντας κάποιες ανησυχίες για τις επίμονες πιέσεις των τιμών καταναλωτή.

Ο Nikkei 225 σημείωσε πτώση 0,33% για να κλείσει την ημέρα στις 28.564,37 μονάδες και ο Topix σημείωσε πτώση 0,23% για να τερματίσει στις 2.035,06 μονάδες. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε 0,42% χαμηλότερα στις 7.331,3 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,73% και έκλεισε στις 2.544,4 μονάδες, ενώ ο Kosdaq σημείωσε μεγαλύτερες απώλειες κατά 1,91% και έκλεισε στις 868,82 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,98%, με τον δείκτη Hang Seng Tech να διολισθαίνει κατά 1,99%.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν επίσης πτώση, καθώς ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 1,35% και ο Shenzhen Component κατά 1,47%.

Προβληματίζουν τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία διαμορφώθηκε στο 3,2% τον Μάρτιο, ελαφρώς χαμηλότερα από το 3,3% του Φεβρουαρίου. Αυτός είναι ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας επιβράδυνσης του πληθωρισμού, αφού ο γενικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας έφτασε σε υψηλό 41 ετών, στο 4,3%, τον Ιανουάριο.

Ο πυρήνας του πληθωρισμού, ο οποίος αφαιρεί τόσο το κόστος των τροφίμων όσο και το κόστος της ενέργειας, παρέμεινε σταθερός στο 3,1% από τον Φεβρουάριο.

Επίσης, ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της μεταποίησης στην Ιαπωνία αυξήθηκε στο 49,5 τον Απρίλιο από 49,2 τον Μάρτιο, σηματοδοτώντας τον βραδύτερο ρυθμό συρρίκνωσης του τομέα εδώ και έξι μήνες, όπως προκύπτει από τις έκτακτες εκτιμήσεις της au Jibun Bank.

Ο δείκτης PMI μετρά την εργοστασιακή και μεταποιητική δραστηριότητα, όπως την βλέπουν οι διευθυντές αγορών. Ένας αριθμός άνω του 50 υποδηλώνει επέκταση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ένας αριθμός κάτω του 50 σηματοδοτεί συρρίκνωση.

Ο τομέας των υπηρεσιών της Αυστραλίας επεκτάθηκε τον Απρίλιο, φθάνοντας σε υψηλό 10 μηνών με βάση τον δείκτη υπεύθυνων προμηθειών. Ο δείκτης PMI υπηρεσιών της χώρας διαμορφώθηκε στο 52,6 έναντι 48,6 του Μαρτίου, σύμφωνα με ιδιωτική έρευνα της Juno Bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές