Οι τιμές του πετρελαίου οδεύουν να κλείσουν την εβδομάδα με απώλειες, παρά την ανοδική πορεία της Παρασκευής που ήλθε ως αντίδραση στα ισχυρά οικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent για παράδοση Ιουνίου ενισχύονται κατά 70 σεντς ή 0,86% στα 81,80 δολάρια το βαρέλι. Το αργό West Texas Intermediate (WTI) για παράδοση Ιουνίου σημείωνε άνοδο 74 σεντς ή 0,96% στα 78,11 δολάρια.

Wall Street: Νευρικότητα και σήμερα

Και οι δύο δείκτες αναφοράς είχαν διολισθήσει κατά περισσότερο από 2% την Πέμπτη – στο χαμηλότερο επίπεδό τους από την απροσδόκητη ανακοίνωση στις αρχές Απριλίου της μείωσης της παραγωγής από ορισμένες χώρες του ΟΠΕΚ – και παραμένουν οδεύουν να κλείσουν την εβδομάδα με απώλειες 5%.

Το κλίμα αντιστράφηκε στις αρχή της σημερινής συνεδρίασης μετά την ανακοίνωση των στοιχείων ότι η οικονομική  ανάκαμψη της ευρωζώνης επιταχύνθηκε αυτό τον μήνα.Η ζήτηση αυξήθηκε στον κυρίαρχο τομέα των υπηρεσιών υπεραντισταθμίζοντας την εντεινόμενη ύφεση στη μεταποίηση.

«Φαίνεται ότι η οικονομία ανακάμπτει από έναν αδύναμο χειμώνα προς το παρόν, αλλά η αδυναμία της μεταποίησης παραμένει ανησυχητική και μειώνει την ανάκαμψη», ανέφερε η ING economics σε σημείωμά της.

Οι βρετανικές επιχειρήσεις ανέφεραν επίσης ανάκαμψη της δραστηριότητας και τον βραδύτερο πληθωρισμό του κόστους  εδώ και δύο και πλέον χρόνια, όπως έδειξε έρευνα του κλάδου την Παρασκευή.

Η προοπτική πιο σφιχτής προσφοράς προσέδωσε περαιτέρω στήριξη στις τιμές. «Η προβλέψιμη σύσφιγξη της προσφοράς είναι πιθανό να ωθήσει τις τιμές προς τα πάνω μεσοπρόθεσμα», ανέφερε η Commerzbank σε σημείωμά της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές