Μικρό προβάδισμα παίρνουν οι αγοραστές αυτήν την ώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον τραπεζικό κλάδο να προσφέρει σημαντικές στηρίξεις προκειμένου να επιβεβαιώσει τα επίπεδα η αγορά. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,32% στις 1.110,25 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 32 εκατ. ευρώ, έχοντας ανεβάσει τον απολογισμό κατά 6 εκατ. με τη λήξη των παραγώγων.

Τέλος εποχής για τέσσερις ιστορικές εταιρείες – Βγαίνουν εκτός ΧΑ

Ο τραπεζικός κλάδος όχι μόνο συντηρεί την επιθετική ανοδική του τάση, αλλά δίνει στην αγορά και τα απαραίτητα στηρίγματα προκειμένου να περάσει τον σκόπελο της αναμονής της σημερινής αξιολόγησης από τον οίκο Standard & Poor’s. Και δεδομένου ότι πλέον οι πιθανότητες της επενδυτικής βαθμίδας είναι μικρές, παρά τις αντιθέτου εκτιμήσεις της Goldman Sachs, η λογική λέει ότι οι οίκοι θα περιμένουν τις εκλογές. Δηλαδή σε ακριβώς ένα μήνα, με πολλά χαρτοφυλάκια να εμφανίζονται απρόθυμα να αφήσουν τις θέσεις τους για ένα τέτοιο μικρό χρονικό διάστημα.

Το παραπάνω επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι οι τζίροι στις πτωτικές συνεδριάσεις είναι μικροί, κάτι που δείχνει ότι δύσκολα βγαίνουν πωλητές. Αλλά και όταν βγαίνουν, η προσφορά δείχνει να απορροφάται, στοιχείο που συνηγορεί στη συντήρηση των θετικών προσδοκιών, ακόμη και στο σενάριο των διπλών εκλογών.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, Eurobank και Πειραιώς ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Alpha Bank, ΟΤΕ, Τιτάν, Aegean, Jumbo, Autohellas, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Εθνική, Quest, Βιοχάλκο και ΟΛΠ. Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Coca Cola και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών