
Ένας 19χρονος νεκρός και έξι τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από το τροχαίο δυστύχημα που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής (περίπου στη 01:30 η ώρα) στο ύψος της σήραγγας του Πλαταμώνα όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα, έπεσε πάνω σε δύο επιβατικά αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταματημένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΑΕ) επί της ΠΑΘΕ.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου διακομίστηκαν διασωληνωμένοι και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οι δύο από τους τραυματίες του θανατηφόρου τροχαίου.
Πρόκειται για έναν 23χρονο και έναν 28χρονο, εκ των οποίων ο ένας χειρουργείται, ενώ και ο δεύτερος θα χειρουργηθεί μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται.
Η κατάστασή και των δύο είναι κρίσιμη.
Θυμίζουμε ότι για το τροχαίο δυστύχημα έχει συλληφθεί ο οδηγός του ΚΤΕΛ, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.
Τα ερωτήματα που υπάρχουν
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί γιατί σταμάτησαν στη ΛΕΑ τα δύο αυτοκίνητα, ενώ φαίνεται ότι δεν υπήρχε κάποιο προειδοποιητικό τρίγωνο πριν από το σημείο όπου βρίσκονταν.
Σύμφωνα με τα ΚΤΕΛ, το λεωφορείο κινούνταν με κανονική ταχύτητα, όπως «εμφαίνεται από την τηλεματική».
Ωστόσο, όπως σημειώνεται και σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ, παραμένει το ερώτημα πώς το λεωφορείο συγκρούστηκε με τα ΙΧ αν αυτά ήταν στη ΛΕΑ και εκείνο κινούνταν κανονικά στο ρεύμα του.
Στην ανακοίνωση των ΚΤΕΛ σημειώνεται ότι η θέση των οχημάτων ήταν τέτοια που ο έμπειρος οδηγός παρά τις προσπάθειές του δεν κατάφερε να αποφύγει το δυστύχημα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ
«Διώροφο λεωφορείο της εταιρείας μας, με 75 επιβάτες, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, εκτελώντας το δρομολόγιο των 23.59, κινούμενο με κανονική ταχύτητα όπως εμφαίνεται από την τηλεματική, προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα επί της Εθνικής οδού Ι. Χ., μετά την έξοδο από τούνελ στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς. Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι. Χ. ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος.
Από την αστυνομία πληροφορηθήκαμε, ότι υπάρχει ένας νεκρός εκ των παρισταμενων επιβατών Ι. Χ. Οι επιβάτες του λεωφορείου είναι ΌΛΟΙ καλά, όπως και ο οδηγός και όλοι αφιχθησαν στον Κηφισό στις 9 πμ της Κυριακής, με λεωφορεία που έστειλε άμεσα η εταιρεία μας. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από τις αρχές.
Η εταιρεία μας εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της, για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών».
Σοκάρουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το σημείο
Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το σημείο του τραγικού δυστυχήματος στο ύψος του Πλαταμώνα. Το αυτοκίνητο όπου επέβαινε ο 19χρονος που έχασε τη ζωή του έγινε μία άμορφη μάζα σιδερικών.
Σε αυτό επέβαιναν και οι υπόλοιποι σοβαρά τραυματίες.
Σοβαρές ζημιές έχει και το έτερο αυτοκίνητο όπου επέβαιναν τρία άτομα που τραυματίστηκαν πιο ελαφριά και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λάρισας. Σε αυτό το όχημα επέβαιναν μια ανήλικη 8 ετών, με τους γονείς της 42 και 44 ετών, αντίστοιχα.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ανακοίνωση για το τραγικό δυστύχημα έχει εκδώσει και η Αστυνομία.
«Σήμερα (23 Απριλίου 2023) και ώρα 01.30 περίπου, στο 402,950 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλαταμώνα Πιερίας, Δ.Χ. λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, προσέκρουσε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που ήταν σε προσωρινή διακοπή πορείας στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, το οποίο στη συνέχεια προσέκρουσε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επίσης ήταν σε προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 19χρονου ημεδαπού και τον τραυματισμό 3 ημεδαπών ανδρών, που επέβαιναν στο πρώτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Επίσης τραυματίστηκαν και 3 άτομα, εκ των οποίων η μία ανήλικη, που επέβαιναν στο δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Πιερίας», αναφέρεται.


Latest News

Το γραφείο του Μακρόν διαψεύδει τα περί πρόωρων εκλογών
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο προέβη το Ελυζέ , μέσω ανάρτησης στο «X»

Πωλείται το ιστορικό αυτοκίνητο του Ανδρέα Παπανδρέου
Το αυτοκίνητο του Ανδρέα Παπανδρέου βρίσκεται στην Αθήνα, στα χέρια ενός συλλέκτη που δε θέλει να εμφανίζεται το όνομά του
![Μόσχα: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της πόλης [βίντεο]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/54656-600x432.jpg)
Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Μόσχας [βίντεο]
Ένα αυτοκίνητο εξερράγη σε υπόγειο πάρκινγκ στη Μόσχα, ενώ υπάρχουν αναφορές και για περισσότερες εκρήξεις

Ναυάγησαν οι συνομιλίες στο Λονδίνο για το ουκρανικό - Το μήνυμα Βανς
Γιατί ακύρωσε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του στις συζητήσεις για την τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη
Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κωνσταντινούπολη με επίκεντρο τη θάλασσα του Μαρμαρά.

Πενθήμερο εθνικό πένθος στην Ιταλία – Eκτακτα μέτρα για την κηδεία του Πάπα
Ο Πάπας Φραγκισκος θα κηδευτεί το Σάββατο – Πόσο κόστισαν στην κυβέρνηση Μελόνι τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας

H «τελική πρόταση» Τραμπ για την ειρήνη στην Ουκρανία - Πού τραβά τη γραμμή των συνόρων
Η Ουκρανία αναμένεται να δώσει σήμερα την απάντησή της στην «πρόταση» των ΗΠΑ που ζητά από το Κίεβο να παραδώσει τις κατειλημμένες περιοχές στον ρωσικό έλεγχο

Παραμένουν τα 25άρια - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ζελένσκι: Δηλώνει έτοιμος για απευθείας διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία εφόσον ισχύσει κατάπαυση του πυρός
Μετά την εκεχειρία, είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε [στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων] υπό οποιοδήποτε σχήμα ώστε να μην υπάρχουν αδιέξοδα, είπε ο Ζελένσκι

Σύρος – Blue Star: Τι συνέβη με το χάος των υπεράριθμων από Ικαρία – Πώς έφτασαν στον Πειραιά
Από το αδιαχώρητο στη Σύρο, στην έκτακτη δρομολόγηση του Blue Star Paros - Τι λένε οι επιβάτες από την Ικαρία