Πτωτικά, ως επί το πλείστον, κινήθηκαν οι αγορές της περιοχής της Ασίας, κρατώντας μια πιο επιφυλακτική στάση εν όψει μιας πλούσιας με σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις εβδομάδας.

Οι περισσότερες μεγάλες αγορές σημείωσαν πτώση εκτός από την Ιαπωνία, η οποία αντιστάθηκε στην περιφερειακή τάση. Ο Nikkei 225 έκλεισε ελαφρώς ανοδικά, στις 28.593,52 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 0,11% και έκλεισε στις 2.037,34 μονάδες.

Γιατί η υποχώρηση του δολαρίου θα συνεχιστεί – Οι 4 παράγοντες

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τη συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τη νομισματική πολιτική αργότερα αυτή την εβδομάδα, την πρώτη που θα διευθύνει ο νέος επικεφαλής της BOJ, Kazuo Ueda.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,11% και έκλεισε στις 7.322 μονάδες, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,82% και ο Kosdaq υποχώρησε κατά 1,56%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση κατά 1,6%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shenzhen Component έχασε 1,55% και ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,95%.

Ορισμένες αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι κλειστές σήμερα λόγω αργίας, όπως η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και η Ινδονησία.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί αυτή την εβδομάδα η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί σε επανεξέταση των μέτρων νομισματικής χαλάρωσης που έχει λάβει μακροπρόθεσμα. Το Reuters, επικαλούμενο την ιαπωνική εφημερίδα Sankei, ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να ξεκινήσει συζητήσεις ήδη από την επόμενη συνεδρίαση πολιτικής που ξεκινά την Πέμπτη. Θα είναι η πρώτη συνεδρίαση πολιτικής υπό την ηγεσία του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Kazuo Ueda.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, ο πυρήνας του πληθωρισμού της Σιγκαπούρης επιβραδύνθηκε στο 5% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες των οικονομολόγων για 5,1%. Ήταν επίσης χαμηλότερος από το 5,5% του Φεβρουαρίου, το οποίο βρισκόταν σε υψηλό 14 ετών.

Ο γενικός πληθωρισμός για τον Μάρτιο – ο οποίος περιλαμβάνει το κόστος διαμονής και τις ιδιωτικές μεταφορές – διαμορφώθηκε στο 5,5% σε ετήσια βάση, από 6,3% τον προηγούμενο μήνα. Η στατιστική υπηρεσία της χώρας αποκάλυψε ότι το κόστος των τροφίμων αυξήθηκε ταχύτερα τον Μάρτιο, καταγράφοντας αύξηση 7,7% σε ετήσια βάση, ακολουθούμενο από το κόστος στην αναψυχή και τον πολιτισμό με 6,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece