Ήπια πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με την περίοδο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και να επηρεάζει τις κινήσεις μεμονωμένων τίτλων.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,1%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να χάνει 1,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,20% στις 7.898 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,23% στις 15.845 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,27% στις 7.556 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η ολλανδική εταιρεία τεχνολογίας υγείας Philips κινείται κατά 10% υψηλότερα, καθώς ανακοίνωσε σταθερότερες πωλήσεις, αλλά διεύρυνση των καθαρών ζημιών λόγω της αναδιάρθρωσης και της πρόβλεψης για δικαστικές διαφορές.

Η γερμανική οικονομία

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης σήμερα την έκθεση του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία. Επιπλέον, η Deutsche Bundesbank (Buba) θα αποκαλύψει τη μηνιαία έκθεσή της αργότερα σήμερα, επηρεάζοντας τις αποφάσεις με βάση τις προοπτικές που θα διατυπώσει.

Οι προοπτικές όμως δεν θα περιλαμβάνουν τη συμφωνία που επετεύχθη τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή για σταδιακή αύξηση των μισθών για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και εργαζόμενους στους δήμους της Γερμανίας. Η πίεση ήταν μεγάλη έπειτα από αρκετές εβδομάδες άκαρπων διαπραγματεύσεων και απεργιών σε διάφορους κλάδους του δημόσιου τομέα, την ώρα που ο πληθωρισμός στη Γερμανία έφτασε το 7,4% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση, ενώ οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί κατά 22,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές