
Δεν είναι ένα εντυπωσιακό αρχοντικό, ούτε ένα πολυτελές ρετιρέ ή ένα ντιζαϊνάτο διαμέρισμα.
Πρόκειται για τόνους άμμου σε ένα τεχνητό νησί στο Ντουμπάι και μόλις πουλήθηκε προς 125 εκατομμύρια ντιρχάμ (34 εκατομμύρια δολάρια), σημειώνοντας ρεκόρ σε μια αγορά που συνεχίζει να επωφελείται από εισροή ξένου πλούτου.
Το άδειο αγροτεμάχιο των 24.500 τετραγωνικών ποδιών βρίσκεται στο περιζήτητο νησί Jumeirah Bay, ένα κομμάτι γης σε σχήμα ιππόκαμπου, προσβάσιμο μέσω γέφυρας από την ηπειρωτική χώρα του Ντουμπάι.
Αυτό αποδίδει πάνω από 5.000 ντιρχάμ ανά τετραγωνικό πόδι, το οποίο η Knight Frank, προσδιόρισε ως νέο υψηλό. Ο αγοραστής, ο οποίος δεν ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σχεδιάζει να χτίσει μια οικογενειακή εξοχική κατοικία στο ακίνητο. Η ταυτότητά του δεν αποκαλύφθηκε.
Ντουμπάι: Ποσό ρεκόρ σε δημοπρασία για μια πινακίδα κυκλοφορίας
«Είναι 125 εκατομμύρια για την άμμο», λέει ο Andrew Cummings, της Knight Frank στο Ντουμπάι.
Το ακίνητο αγοράστηκε πριν από δύο χρόνια για 36,5 εκατομμύρια ντιρχάμ, σύμφωνα με το τμήμα γης του Ντουμπάι, παρέχοντας στον πωλητή ένα καθαρό κέρδος 88,5 εκατομμυρίων ντιρχάμ.
Η προσπάθεια να γίνει η πόλη μια τόσο μεθυστική αγορά ακινήτων έχει τροφοδοτηθεί από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, την επιθυμία των πλουσίων του κόσμου να σταθμεύσουν τον πλούτο σε ακίνητα και την αίσθηση ότι το Ντουμπάι με χαμηλούς φόρους και χαμηλή εγκληματικότητα είναι καταφύγιο σε περιόδους πανδημίας και πολέμων.
Οι Ρώσοι πολίτες άρπαξαν ακίνητα σε μια πόλη που τους υποδέχεται ακόμα με ανοιχτές αγκάλες, ενώ οι νέες «χρυσές» βίζες για μακροχρόνια διαμονή προσελκύουν άλλους με πλούτο για να επενδύσουν και σε ακίνητα στο Ντουμπάι. Κάποτε παρεμποδιζόταν από την υπερβολική δόμηση, η πόλη έχει τώρα αυτό που ορισμένοι μεσίτες λένε ότι είναι ανεπαρκής προσφορά ακινήτων-ειδικά στα ψηλά.
«Οι πωλητές βρίσκονται σε πολύ καλή θέση αυτή τη στιγμή για να υπαγορεύσουν πού είναι οι τιμές, επειδή υπάρχουν τόσο περιορισμένες επιλογές για τους ανθρώπους να διαλέξουν, ειδικά στην παραλία», λέει ο Lyndsey Redstone του Knight Frank, ένας από τους μεσίτες στη συμφωνία.
Το Bulgari Resort
Στο νησί βρίσκεται επίσης το Bulgari Resort, ένα από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία της πόλης, καθώς και ο μελλοντικός πύργος Bulgari Lighthouse, όπου οι τιμές πώλησης διαμερισμάτων έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα πριν καν χτιστεί. Το κορυφαίο ρετιρέ -ένα διαμέρισμα εννέα υπνοδωματίων με πέντε θέσεις στάθμευσης- πωλήθηκε για 410 εκατομμύρια ντιρχάμ τον Φεβρουάριο.
Οι μεσίτες ακινήτων προβλέπουν ότι τα ρεκόρ θα συνεχίσουν να καταρρίπτονται. Ο πωλητής στη συναλλαγή Jumeirah Bay Island, για παράδειγμα, διαθέτει επίσης ένα πανομοιότυπο οικόπεδο δίπλα στο πρώτο. Σκοπεύει να το προσφέρει για 135 εκατομμύρια ντιρχάμ.


Latest News

Το... χαρέμι του Μασκ και οι «λεγεώνες» παιδιών – Το συγκρότημα στο Όστιν
Ποιες τακτικές χρησιμοποιεί ο Μασκ για να διαχειριστεί τη «λεγεώνα» των μωρών του - και τις μητέρες τους. Έχει ήδη αποκτήσει 14 παιδιά, αλλά μπορεί να έχει πολλά περισσότερα

Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές λασποβροχές
Ο καιρός ανά περιοχή – Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη

Από σήμερα η επιστροφή των πινακίδων για το Πάσχα - Ποιοι εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας