![Αγορές: Οι Μillennials χάνουν το ράλι των μετοχών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/04/student-849825_960_720.jpg)
Οι Millennials ήταν η γενιά που εγκατέλειψε περισσότερο από κάθε άλλη το χρηματιστήριο κατά τη διάρκεια της περσινής πτώσης, γεγονός που σήμαινε ότι έχασε και το ράλι που ακολούθησε.
Αυτό προκύπτει από έρευνα που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα από τη μονάδα διαχείρισης περιουσίας της Ernst & Young, η οποία διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες Millennials στράφηκαν στα μετρητά εν μέσω της αστάθειας της αγοράς. Συγκριτικά, μόλις το 34% του Gen X και το 24% των Baby Boomers αναζήτησαν την επενδυτική ασφάλεια σε μετρητά.
Η έρευνα σε περισσότερους από 2.600 πελάτες διεξήχθη από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο, ακριβώς τη στιγμή που η χρηματιστηριακή αγορά έπιασε πάτο. Από το χαμηλό του στις 12 Οκτωβρίου, ο δείκτης S&P 500 έχει εκτιναχθεί περίπου 16%.
Πιστωτική κάρτα όπως… αποταμίευση; – Η παγίδα για τους Millenials
Στη μόδα τα μετρητά
Παρά το ράλι των μετοχών, τα μετρητά είναι όλο και πιο στη μόδα. «Οχήματα» όπως λογαριασμοί ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης, κεφάλαια χρηματαγοράς και καταθέσεις προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις για πρώτη φορά εδώ και χρόνια εν μέσω της επιθετικής εκστρατείας αύξησης επιτοκίων της Federal Reserve.
Ο δημοφιλής λογαριασμός Marcus υψηλής απόδοσης της Goldman αύξησε πρόσφατα το επιτόκιο στο 3,9%.
Ωστόσο, υπάρχει άφθονη συζήτηση σχετικά με το εάν αυτά τα προϊόντα μπορούν να ανταγωνιστούν τον πληθωρισμό και το χρηματιστήριο. Υπάρχει επίσης μειονέκτημα στην άντληση χρημάτων από τις μετοχές: Τα στοιχεία της JPMorgan Asset Management δείχνουν ότι οι επενδυτές που απουσίαζαν για τις 10 καλύτερες ημέρες του S&P 500 τις δύο δεκαετίες έως το 2022 έλαβαν τα μισά κέρδη από αυτούς που ήταν στην αγορά για ολόκληρη την περίοδο.
Οι Baby Boomers
Οι Baby Boomers είναι πιο πιθανό από τους millennials να συνεργαστούν στενά με έναν οικονομικό σύμβουλο, κάτι που μπορεί να τους ενθάρρυνε να διατηρήσουν τις επενδύσεις τους κατά τη διάρκεια της αστάθειας της αγοράς, δήλωσε ο Mike Lee, επικεφαλής της EY Global Wealth & Asset Management. Μπορεί επίσης να έχουν «ισχυρότερο στομάχι» απέναντι στις διακυμάνσεις της αγοράς αφού έχουν ήδη βιώσει τις προηγούμενες ανακάμψεις της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της ανάκαμψης μετά την οικονομική κρίση του 2008, είπε.
Η EY Global Wealth & Asset Management διαπίστωσε ότι περισσότεροι πελάτες ενδέχεται να συρρέουν σε μετρητά. «Εάν συνεχιστεί η αστάθεια, ένα μεγαλύτερο ποσοστό πελατών (43%) θα αύξανε περαιτέρω την έκθεσή τους σε αποταμιεύσεις και καταθέσεις», ανέφερε η έκθεση.
Η έρευνα χρησιμοποίησε τους ακόλουθους ορισμούς ηλικίας: Millennials (21-41 ετών), Gen X (42-57 ετών) και Baby Boomers (58 και άνω).
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μίνι ράλι – Δεν ακολούθησε ο βρετανικός FTSE 100](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_stock_LondonFTSE2-768x450-1-600x352-1.png)
Μίνι ράλι στις ευρωαγορές - Δεν ακολούθησε ο βρετανικός FTSE 100
Η αντίδραση των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων στην χαραμάδα προσδοκιών για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
![Αμερικανικά ομόλογα: Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds-768x606-1-600x473.png)
Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
Στο 4,554% η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου
![Χρηματιστήριο Αθηνών: «Πάτησε» και έκλεισε στις 1.600 μονάδες – Ράλι από Coca Cola, Aegean, τράπεζες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/13_02_ot_neoXA25-600x352.png)
«Πάτησε» και έκλεισε στις 1.600 μονάδες το ΧΑ, με ράλι από Coca Cola, Aegean, τράπεζες
Το ταμπλό έγραψε 1.600,98 μονάδες, φτάνοντας σε επίπεδα που θεωρούνται τα υψηλότερα από τον Μάρτιο του 2011 (28/3 - 1.611,51 μονάδες)
![Wall Street: Νευρικότητα και προσεκτικές κινήσεις στην αγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/WallStreetQuietPeriod-565aa9df5f9b5835e468930e-768x561-1-600x438.jpg)
Νευρικότητα και προσεκτικές κινήσεις στη Wall Street
Οι επενδυτές προσπαθούν να αφομοιώσουν τα στοιχεία από το μέτωπο των τιμών καταναλωτή και παραγωγού
![Χρηματιστήριο Αθηνών: «Ante» 1.600 μονάδων – Έκρηξη τζίρου με ράλι στα «βαριά» χαρτιά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/03/xrimatistirio-768x513-1-600x401.jpg)
«Ante portas» οι 1.600 μονάδες στο ΧΑ – Έκρηξη τζίρου με ράλι στα βαριά χαρτιά
Η αγορά βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2011 (28/3 - 1.611,51 μονάδες), με τη δυναμική πλέον να είναι κάτι παραπάνω από ισχυρή, όπως μαρτυρά και η «έκρηξη» τζίρου πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ
![Χρηματιστήριο Αθηνών: «Πετάει» προς τις 1.600 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/xrimatistirio4-600x400.jpg)
«Πετάει» προς τις 1.600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Συνωστίζονται οι αγοραστές
Το χρηματιστήριο Αθηνών προσεγγίζει πλέον και τη ζώνη των 1.600 μονάδων, θέτοντας τις βάσεις για να βρεθεί για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια σε νέο καθοριστικό «σκαλοπάτι».
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οδηγό την Coca Cola που σημειώνει άλμα άνω του 5%](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/xa3-600x400.jpg)
Με άλμα άνω του 5% η Coca Cola οδηγεί τον γενικό δείκτη προς τις 1.580 μονάδες
Με τα αποτελέσματα του 2024 να έχουν ικανοποιήσει, και με το παραπάνω, την αγορά, όπως και το μέρισμα του 1,03 ευρώ, η μετοχή της Coca Cola κάνει ένα ισχυρό ράλι ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών
![Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κέρδη, αδύναμος ο FTSE 100 λόγω ΑΕΠ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/ot_europe_markets57-600x352-1.png)
Κέρδη στην Ευρώπη, αδύναμος ο FTSE 100 λόγω ΑΕΠ
Οι επενδυτές βρίσκουν ευκαιρίες διαφοροποίησης με αφορμή τον καταιγισμό των εταιρικών αποτελεσμάτων
![Ασιατικά χρηματιστήρια: Ανοδικά οι αγορές, συνεχίζει το ράλι η Alibaba](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_asia_stocks3-1024x600-1-600x352.png)
Ανοδικά οι ασιατικές αγορές, συνεχίζει το ράλι η Alibaba
Τα ασιατικά χρηματιστήρια έλαβαν σημαντική ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο δείχνοντας ότι μπορούν να διαφοροποιηθούν από το αρνητικό κλίμα της Wall Street
![Πετρέλαιο: Καθοδικά οι τιμές μετά τη συνομιλία Τραμπ – Πούτιν για τερματισμό του πολέμου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/petrelaio-600x400.jpg)
Οι ελπίδες για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία έριξαν τις τιμές του πετρελαίου
Η έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών δημιουργεί προσδοκίες ότι θα απομαλοποιηθεί η αγορά στο πετρέλαιο