Ισχυρές πιέσεις άσκησε στις αγορές της Ασίας η βουτιά του Hang Seng κατά 1,94%, καθώς οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί σε μεγάλο βαθμό ενόψει των κερδών των εταιρειών Big Tech.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε μεγαλύτερες απώλειες, σημειώνοντας πτώση 4%, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας οδήγησαν τις απώλειες στον HSI. “Όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα της τεχνολογίας”, δήλωσε ο Κρις Χάρβεϊ, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της Wells Fargo Securities.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν επίσης όλες χαμηλότερα, με τον Shenzhen Component να υποχωρεί κατά 1,67% και τον Shanghai Composite να χάνει κατά 0,59%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας διολίσθησε κατά 1,35% για να κλείσει στις 2.489,09 μονάδες και ο Kosdaq έκλεισε 1,93% χαμηλότερα στις 838,72 μονάδες, αφού η κεντρική τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ της αυξήθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο.

Αντίθετα, οι ιαπωνικές αγορές έκλεισαν υψηλότερα, με τον Nikkei 225 να ολοκληρώνει με άνοδο 0,09% στις 28.620,07 μονάδες και τον Topix να τερματίζει 0,24% υψηλότερα στις 2.042,15 μονάδες.

Οι αγορές στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία είναι κλειστές λόγω αργίας.

Κεντρική Τράπεζα Ιαπωνίας

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας Καζούο Ουέντα τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί η εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της χώρας “προς το παρόν”, αλλά δήλωσε ότι η BOJ είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια εάν η αύξηση των μισθών και ο πληθωρισμός επιταχυνθούν ταχύτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Μιλώντας στο ιαπωνικό κοινοβούλιο, ο Ουέντα είπε ότι είναι “σκόπιμο να διατηρηθεί η νομισματική χαλάρωση”, υπό το φως των τρεχουσών οικονομικών, τιμολογιακών και χρηματοπιστωτικών εξελίξεων. Τα σχόλιά του έρχονται πριν από τη συνεδρίαση πολιτικής της BOJ αργότερα αυτή την εβδομάδα, η οποία θα είναι η πρώτη συνεδρίαση στην οποία προεδρεύει από τότε που ανέλαβε το τιμόνι νωρίτερα αυτό το μήνα.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, το ποσοστό ανεργίας του Χονγκ Κονγκ μειώθηκε στο 3,1% για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, έναντι 3,3% την περίοδο Δεκεμβρίου 2022-Φεβρουαρίου. Αυτό σηματοδοτεί τον 10ο συνεχόμενο μήνα μείωσης της ανεργίας για την επικράτεια και το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Επίσης, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Νότιας Κορέας αυξήθηκε κατά 0,8% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας. Αυτό ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από τις προσδοκίες των οικονομολόγων για 0,9%. Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ της Νότιας Κορέας διευρύνθηκε κατά 0,3%, ελαφρώς υψηλότερο από τις προσδοκίες των οικονομολόγων για 0,2%

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές