![Πύργος Πειραιά: Zara και Zara Home ο μισθωτής «άγκυρα»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/04/pirgos-pira.jpg)
Και το όνομα αυτού Zara! Ο μισθωτής «άγκυρα» (anchor tenant) στον Πύργο του Πειραιά θα είναι ο όμιλος INDITEX, καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο τμήμα των εμπορικών χώρων του στον πρώτο ψηφιακό, «πράσινο» ουρανοξύστη της χώρας.
Ειδικότερα, η συμφωνία αφορά στη μίσθωση καταστήματος συνολικής εκμισθούμενης επιφάνειας 5.850 τ.μ., που θα καταλαμβάνει χώρους από το ισόγειο έως και τον 2ο όροφο, για χρήση Zara και Zara Home.
Κτήρια που έγραψαν ιστορία: Νέα «ζωή» για Μινιόν, Hilton και Πύργο Πειραιά
Ο όμιλος INDITEX, που ξεκίνησε το 1975 με το πρώτο κατάστημα Zara στην Corunia, δραστηριοποιείται πλέον σε 216 χώρες, έχοντας συνολικά πάνω από 6.700 καταστήματα, ενώ στην Ελλάδα διαθέτει 7 αλυσίδες: Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho και Zara Home.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Πύργος Πειραιά πρόκειται να φιλοξενήσει έναν από τους κολοσσούς διανομής μόδας της εγχώριας αλλά και της παγκόσμιας αγοράς. Η νέα αυτή άφιξη στον πρώτο πράσινο πιστοποιημένο ουρανοξύστη της χώρας θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τον Πειραιά ενισχύοντας την αγοραστική κίνηση της περιοχής και ενδυναμώνοντας την τοπική απασχόληση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος των Piraeus Tower και DIMAND, Δημήτρης Ανδριόπουλος.
![](http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/04/DIMAND_Piraeus-Tower_2_press-image_Konstantinos-Koudounis1_-1024x682.jpg)
Οι υπόλοιποι μισθωτές
Εκτός από το κατάστημα Zara και Zara Home, στο ισόγειο (190 τ.μ.) και στον 1ο όροφο (960 τ.μ.) του Πύργου έχει κλείσει θέση η βρετανική αλυσίδα JD Sports, εκ των κορυφαίων sportswear και outdoor retail groups στον κόσμο, με τζίρο 7,3 δισ. ευρώ.
Το 2021 η JD Sports αποφάσισε να επενδύσει στην ελληνική αγορά, αποκτώντας το 80% της κρητικής εταιρείας αθλητικών ειδών Cosmos Sport, ενώ ήδη «μετράει» δύο μεγάλα καταστήματα στην Αττική, ένα στο Smart Park στα Σπάτα και το δεύτερο στο εμπορικό κέντρο River West.
Υπενθυμίζεται ότι η ιρλανδική αλυσίδα Primark είχε φτάσει πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας μίσθωσης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στον Πύργο του Πειραιά, αλλά τελικά άλλαξε στρατηγική και δεν θα έρθει στην Ελλάδα, τουλάχιστον όχι για τους επόμενους 12 – 18 μήνες.
Στον Πύργο του Πειραιά, αρχιτεκτονικό τοπόσημο στην αφετηρία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στην καρδιά του μεγαλύτερου επιβατικού λιμανιού της Ευρώπης, έχουν κλειστεί συμφωνίες και με το premium γυμναστήριο Athlesis, που θα δημιουργήσει σχετικές εγκαταστάσεις στον 3ο και 4ο όροφο, καθώς και με την Nice n Easy, η οποία έχει μισθώσει το μεγαλύτερο μέρος του 3ου ορόφου (800 τ.μ.) για τη δημιουργία χώρων εστίασης.
Στους γραφειακούς χώρους του Πύργου των 22 ορόφων, συνολικής επιφάνειας 19.250 τ.μ., θα εγκατασταθούν τουλάχιστον τρεις μεγάλες εταιρείες και ήδη έχει ανακοινωθεί η συμφωνία με την ελληνική startup Dialectica, η οποία μισθώνει 6 ορόφους συνολικής μεικτής επιφάνειας περίπου 6.210 τ.μ.
Το εμβληματικό ορόσημο της πόλης του Πειραιά με την απέραντη θέα, θα αντιπροσωπεύει τις πιο καινοτόμες, τελευταίας τεχνολογίας, πράσινες πρακτικές.
Πρότυπο βιώσιμου σχεδιασμού
Πρότυπο βιώσιμου σχεδιασμού, το ανακαινισμένο κτίριο των 34.600 τ.μ. πρόκειται να πιστοποιηθεί με την ανώτατη πιστοποίηση Platinum, κατά το διεθνές σύστημα αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) αλλά και με την πιστοποίηση WELL (WELL Building Standard) που επικεντρώνεται στην υγεία, ευεξία και παραγωγικότητα των χρηστών του κτιρίου.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Aκίνητα: Οι top περιοχές στην Ελλάδα για «πλούσια πορτοφόλια» [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/akinitaagora-1-600x337.jpg)
Οι top περιοχές στην Ελλάδα για «πλούσια πορτοφόλια» [πίνακες]
Τι δείχνουν τα στοιχεία του οίκου Greece Sotheby's International Realty για τα ακίνητα στην Ελλάδα
![Ακίνητα: Ανακαίνιση κατοικιών με επιδότηση έως 8.100 ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_anakainizo1-600x352.png)
Ανακαίνιση κατοικιών με επιδότηση έως 8.100 ευρώ - Οι προϋποθέσεις
Ανοίγει στις 21 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα του «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» - Οι τέσσερις αλλαγές που δίνουν μεγαλύτερη επιδότηση σε περισσότερους δικαιούχους
![Ενοίκια: Στα ύψη οι τιμές – Οι πέντε πιο ακριβές περιοχές [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_enoikia242-600x352.png)
Με «σπασμένα φρένα» οι τιμές στα ενοίκια - Οι πέντε περιοχές - «φωτιά» [πίνακες]
Κατακόρυφα έχουν ανέβει οι τιμές στα ενοίκια - «Άπιαστο όνειρο» αποτελεί η αναζήτηση κατάλληλου και προσιτού ακινήτου
![Σκυλακάκης: Δεν γίνεται αυτή η αυθαιρεσία της «βουλιμίας» στη Μύκονο να συνεχιστεί](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/03/Eurokinissi-Skylakakis-600x338.jpg)
Σκυλακάκης για αυθαίρετα στη Μύκονο: Δεν γίνεται αυτή η αυθαιρεσία της «βουλιμίας» να συνεχιστεί
Τι είπε ο Θόδωρος Σκυλακάκης για τα κτίρια που βρίσκονται πάνω στο λεγόμενο «φρύδι» της Σαντορίνης
![Έρευνα: Στρέφονται σε ακίνητα και κρυπτονομίσματα για να αυξήσουν το εισόδημα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/misthoi-600x396.jpg)
Με ακίνητα και crypto προσπαθούν να αυξήσουν το εισόδημα
Το 35% των Ελλήνων με μόνιμη εργασία αναγκάζονται να καλύπτουν τα έξοδά τους και μέσω άλλων εναλλακτικών πηγών καθώς το βασικό εισόδημα δεν φτάνει
![«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα – Τι ανακοίνωσε η Σοφία Ζαχαράκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-10-600x341.jpg)
Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για το «Ανακαινίζω-Νοικιάζω»- Τι ανακοίνωσε η Ζαχαράκη
Η μακροχρόνια μίσθωση είναι προϋπόθεση για την καταβολή της δεύτερης δόσης της επιχορήγησης του «Ανακαινίζω - Νοικιάζω», είπε μεταξύ άλλων η κα Ζαχαράκη
![«Σαρακήνικο»: Από το «κόσκινο» του υπουργείου Περιβάλλοντος οι οικοδομικές άδειες για μεγάλα έργα και επενδύσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/milos-600x395.jpg)
Το «Σαρακήνικο» έγινε μάθημα… - Έρχονται μέτρα για τις οικοδομικές άδειες
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς μετά την υπόθεση στο Σαρακήνικο της Μήλου αποκαλύπτει στον ΟΤ τη σύσταση νέου «όργανου» που θα ελέγχει τις οικοδομικές άδειες
![Μεταβιβάσεις ακινήτων: Πώς και πότε φορολογούνται πέργκολες, πηγάδια και μπάρμπεκιου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_akinhta_metavivaseis-1024x600-1-600x352.png)
Πώς και πότε φορολογούνται πέργκολες, πηγάδια και μπάρμπεκιου
Σε ποιες περιπτώσεις επιβάλλονται φόροι μεταβίβασης, γονικής παροχής, κληρονομιάς
![«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Δικαιούχοι και επιδοτήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/enoikia-600x387.jpg)
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» - Δικαιούχοι και επιδοτήσεις
Τι είπε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω»
![Ακίνητα: Ποιοι φορολογούμενοι λαμβάνουν ειδοποιητήρια για εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/enfia-600x360.jpg)
Ακίνητα: Ποιοι φορολογούμενοι λαμβάνουν ειδοποιητήρια για εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ
Έως 14 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για ασφαλισμένες κατοικίες - Από 1,1 εκατ. ασφαλισμένες κατοικίες μόνο 250.000 παίρνουν την έκπτωση έως 20%