Τα μεταχειρισμένα ρολόγια Rolex Daytona ξεπερνούν σε αξία, στη μεταπώλησή τους, ακόμα και μερικά από τα πιο περιζήτητα ρολόγια ανταγωνιστών οίκων, σύμφωνα με έναν δείκτη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο Bloomberg και την πλατφόρμα συναλλαγών Subdial.

Οι τιμές για το πιο πρόσφατο μοντέλο της Daytona έχουν αυξηθεί κατά 4% από τις 27 Μαρτίου, όταν η Rolex διέκοψε την παραγωγή του, προκειμένου να λανσάρει μια νέα έκδοση του ρολογιού που έγινε διάσημο από τον ηθοποιό και λάτρη των αγωνιστικών αυτοκινήτων, Πολ Νιούμαν. Οι τιμές αυτές είναι πιο υψηλές και από τα περιζήτητα ρολόγια οίκων όπως Patek Philippe ή Audemars Piguet, όπως δείχνει ο δείκτης Bloomberg Subdial Watch Index.

Ρολόγια: Το νέο δημιούργημα της Rolex από τιτάνιο [εικόνες]

Ο πιο πάνω δείκτης παρακολουθεί τις τιμές για τα 50 πιο διαπραγματεύσιμα μεταχειρισμένα ρολόγια πολυτελείας κατά αξία σε δολάρια ΗΠΑ, παρέχοντας μια εικόνα για την ισχύ της ζήτησης στην αγορά μεταπώλησης.

Οι τιμές για τα μοντέλα πολυτελών ρολογιών που δεν κυκλοφορούν καινούργια, συχνά αυξάνονται σε αξία επειδή αντιπροσωπεύουν μια περιορισμένη πλέον προσφορά προϊόντων.

Καθώς οι τιμές για το μοντέλο Daytona έχουν αυξηθεί, η αξία του Patek Philippe που διακόπηκε και το ιδιαίτερα περιζήτητο 5711 Nautilus μειώθηκε κατά 2,2% κατά την ίδια περίοδο. Οι τιμές για την έκδοση με τις περισσότερες συναλλαγές του Audemars Piguet Royal Oak έχουν επίσης μειωθεί περίπου 1,1%.

Η πορεία του δείκτη Subdial Watch Index

Ο συνολικός δείκτης για τα κορυφαία 50 ρολόγια πολυτελείας με τις περισσότερες συναλλαγές παραμένει αμετάβλητος κατά την ίδια περίοδο.

«Η αγορά των μεταχειρισμένων ρολογιών επανέρχεται σε ισχύ με τη Rolex να πρωτοπορεί», δήλωσε η Christy Davis, συνιδρυτής της Subdial, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας λιανικής και εμπορίας μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας με έδρα το Λονδίνο.

Οι τιμές για το πιο πρόσφατο Rolex Daytona έχουν εκτοξευθεί μετά τη διακοπή κυκλοφορίας του μοντέλου «με τον αριθμό των τεμαχίων σε κυκλοφορία να είναι πλέον σταθερά περιορισμένο», είπε.

Μετά από μια άνευ προηγουμένου αύξηση της αξίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι τιμές στην αγορά μεταπώλησης ρολογιών μειώνονται σταθερά τον τελευταίο χρόνο. Ο Δείκτης Bloomberg Subdial Watch έχει υποχωρήσει κατά περίπου 32% σε 12 μήνες, ενώ η αξία του Daytona έχει υποχωρήσει κατά περίπου 30%.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους, το Daytona έχει υποχωρήσει κατά περίπου 14% ενώ η συνολική αγορά έχει πέσει κατά σχεδόν 19%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές