Με απώλειες έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να καταφεύγουν σε πιο αμυντικές θέσεις στη σκιά της αναζωπύρωσης των ανησυχιών για τις τράπεζες στις ΗΠΑ, αλλά και των αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται επί του ευρωπαϊκού εδάφους.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,8%, με τον κλάδο της υγείας να χάνει 2,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,49% στις 7.852 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,48% στις 15.795 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,86% στις 7.466 μονάδες.

Wall Street: Βρίσκει τεχνολογικές στηρίξεις

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η βρετανική τράπεζα Standard Chartered έχασε 0,2%, αν και σημείωσε αύξηση 21% στα κέρδη προ φόρων, πάνω από τις εκτιμήσεις.

Επίσης, η γαλλική εταιρεία ψηφιακών υπηρεσιών Teleperformance σημείωσε πτώση άνω του 12% μετά την ανακοίνωση ότι σχεδιάζει να εξαγοράσει την Majorel με έδρα το Λουξεμβούργο έναντι 3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι μετοχές της Majorel σημείωσαν άνοδο 46%.

Η ολλανδική εταιρεία ημιαγωγών ASML σημείωσε πτώση 9,3% αφού ανακοίνωσε σημαντική μείωση των παραγγελιών του πρώτου τριμήνου. Ο διευθύνων σύμβουλος Benjamin Loh ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η εταιρεία αναμένει ότι η ζήτηση στην “αγορά μνήμης” θα “παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα στο υπόλοιπο του έτους”.

Οι ανησυχίες πάντως παραμένουν γύρω από την τύχη της αμερικανικής First Republic Bank, αφού η περιφερειακή τράπεζα των ΗΠΑ δημοσίευσε τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματά της τη Δευτέρα, αναφέροντας ότι οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 40% στα 104,5 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αυξήθηκε τον Απρίλιο και η πρόβλεψη για τον Μάιο βελτιώθηκε κατά 3,6 μονάδες σε μηνιαία βάση στις -25,7 μονάδες, όπως ανέφερε το ινστιτούτο ερευνών αγοράς GfK. Οι οικονομικές προσδοκίες αυξήθηκαν, καθώς ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 10,6 μονάδες σε μηνιαία βάση στις 14,3 μονάδες, ενώ η μέτρηση των εισοδηματικών προσδοκιών είχε θετική ώθηση 13,6 μονάδων, φθάνοντας στις -10,7 μονάδες.

“Μετά από μια μάλλον μικρή αύξηση τον προηγούμενο μήνα, το καταναλωτικό κλίμα παρουσιάζει σαφή σημάδια ανάκαμψης αυτόν τον μήνα. Ωστόσο, η τιμή εξακολουθεί να παραμένει κάτω από τα προ της πανδημίας επίπεδα πριν από περίπου τρία χρόνια”, δήλωσε στην έκθεση ο εμπειρογνώμονας της GfK σε θέματα καταναλωτών, Rolf Buerkl.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε στοπ στην πτώση

Ανοδικά κατάφερε να κλείσει το ελληνικό χρηματιστήριο, ανατρέποντας το αρνητικό πρόσημο στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης, με τη βοήθεια της αλλαγής της πορείας ειδικά του τραπεζικού κλάδου. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,54% στις 1.096,42 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 64 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές