Με απώλειες έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να καταφεύγουν σε πιο αμυντικές θέσεις στη σκιά της αναζωπύρωσης των ανησυχιών για τις τράπεζες στις ΗΠΑ, αλλά και των αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται επί του ευρωπαϊκού εδάφους.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,8%, με τον κλάδο της υγείας να χάνει 2,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,49% στις 7.852 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,48% στις 15.795 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,86% στις 7.466 μονάδες.
Wall Street: Βρίσκει τεχνολογικές στηρίξεις
Η εικόνα στο ταμπλό
Σε επίπεδο τίτλων, η βρετανική τράπεζα Standard Chartered έχασε 0,2%, αν και σημείωσε αύξηση 21% στα κέρδη προ φόρων, πάνω από τις εκτιμήσεις.
Επίσης, η γαλλική εταιρεία ψηφιακών υπηρεσιών Teleperformance σημείωσε πτώση άνω του 12% μετά την ανακοίνωση ότι σχεδιάζει να εξαγοράσει την Majorel με έδρα το Λουξεμβούργο έναντι 3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι μετοχές της Majorel σημείωσαν άνοδο 46%.
Η ολλανδική εταιρεία ημιαγωγών ASML σημείωσε πτώση 9,3% αφού ανακοίνωσε σημαντική μείωση των παραγγελιών του πρώτου τριμήνου. Ο διευθύνων σύμβουλος Benjamin Loh ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η εταιρεία αναμένει ότι η ζήτηση στην “αγορά μνήμης” θα “παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα στο υπόλοιπο του έτους”.
Οι ανησυχίες πάντως παραμένουν γύρω από την τύχη της αμερικανικής First Republic Bank, αφού η περιφερειακή τράπεζα των ΗΠΑ δημοσίευσε τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματά της τη Δευτέρα, αναφέροντας ότι οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 40% στα 104,5 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο.
Τα μάκρο της ημέρας
Στα μάκρο της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αυξήθηκε τον Απρίλιο και η πρόβλεψη για τον Μάιο βελτιώθηκε κατά 3,6 μονάδες σε μηνιαία βάση στις -25,7 μονάδες, όπως ανέφερε το ινστιτούτο ερευνών αγοράς GfK. Οι οικονομικές προσδοκίες αυξήθηκαν, καθώς ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 10,6 μονάδες σε μηνιαία βάση στις 14,3 μονάδες, ενώ η μέτρηση των εισοδηματικών προσδοκιών είχε θετική ώθηση 13,6 μονάδων, φθάνοντας στις -10,7 μονάδες.
“Μετά από μια μάλλον μικρή αύξηση τον προηγούμενο μήνα, το καταναλωτικό κλίμα παρουσιάζει σαφή σημάδια ανάκαμψης αυτόν τον μήνα. Ωστόσο, η τιμή εξακολουθεί να παραμένει κάτω από τα προ της πανδημίας επίπεδα πριν από περίπου τρία χρόνια”, δήλωσε στην έκθεση ο εμπειρογνώμονας της GfK σε θέματα καταναλωτών, Rolf Buerkl.
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε στοπ στην πτώση
Ανοδικά κατάφερε να κλείσει το ελληνικό χρηματιστήριο, ανατρέποντας το αρνητικό πρόσημο στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης, με τη βοήθεια της αλλαγής της πορείας ειδικά του τραπεζικού κλάδου. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,54% στις 1.096,42 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 64 εκατ. ευρώ.
Latest News
Άντεξε στις πληθωριστικές πιέσεις η Wall Street - Aδύναμος ο Dow
Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,50%, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,27%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,03% στις 19.649 μονάδες
Ασφυκτικός κλοιός για τα crypto - Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα και φυλάκιση
Η προστασία των επενδυτών περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου - Πως θα κινηθεί η αγορά των crypto το 2025
Με κέρδη οι ευρωαγορές παρά τις αμερικανικές πιέσεις
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,09% στις 547,68 μονάδες
Χρυσός: Ο πληθωρισμός οδηγεί πτωτικά τις τιμές του
Ανοδικά κινείται το ασήμι και την πλατίνα
Ξέσπασε στις δημοπρασίες το ΧΑ - Με κέρδη πάνω από τις 1.560 μονάδες
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,03% στις 3.814,54 μονάδες - Ποιοι ξεχώρισαν στο ταμπλό
Απότομα προσγειώνει τη Wall Street ο πληθωρισμός
Ο πληθωρισμός κινήθηκε για έναν ακόμα μήνα ανοδικά, ενώ μεγάλη κλιμάκωση σημείωσε και ο δομικός δείκτης, επηρεάζοντας τη Wall Street
Ο Τραμπ εποφθαλμιά τον γραφίτη της Ουκρανίας - Οι πολύτιμες χρήσεις του μαύρου ορυκτού
Ο τεράστιος υπόγειος ορυκτός πλούτος και ο γραφίτης της Ουκρανίας στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων του Τραμπ
Καθηλώνουν οι δεικτοβαρείς το ΧΑ πέριξ των 1.550 μονάδων
Η διόρθωση ορισμένων δεικτοβαρών τίτλων στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιβαρύνει τη γενική εικόνα
Πάνω από 1 δισ. οι προσφορές για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου - Άντλησε 250 εκατ. ευρώ ο ΟΔΔΗΧ
Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,24% - Μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα
Πάουελ και αμερικανικά αποθέματα οδηγούν πτωτικά τις τιμές του πετρελαίου
Το πετρέλαιο έβαλε φρένο σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις με κέρδη