Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, επεκτείνοντας τις έντονες απώλειες από την προηγούμενη συνεδρίαση, ακόμη και μετά την έκθεση που έδειξε ότι τα αμερικανικά αποθέματα μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς η αγορά αποτίμησε τα αδύναμα αμερικανικά στοιχεία που αύξησαν τους φόβους για ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Το αργό Brent υποχώρησε τελευταία κατά 80 σεντς ή 0,99% στα 79,97 δολάρια το βαρέλι, διασπώντας  το όριο των 80 δολαρίων για πρώτη φορά από τις 31 Μαρτίου. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 48 σεντς ή 0,62% στα 76,69 δολάρια.

Ομόλογα ΗΠΑ: Ενισχύονται και πάλι οι αποδόσεις τους

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 2% την Τρίτη εν μέσω παρατεταμένων οικονομικών ανησυχιών και οι προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων που θα μπορούσαν να περιορίσουν την αύξηση της ζήτησης καυσίμων αντισταθμίζουν τις ενδείξεις βελτίωσης των βραχυπρόθεσμων κερδών της κατανάλωσης.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού έχουν εξαλείψει όλα τα κέρδη τους από τότε που ο ΟΠΕΚ+, ανακοίνωσε στις αρχές Απριλίου πρόσθετη μείωση της παραγωγής μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ+ παραμένει ένα αποτελεσματικό εργαλείο συντονισμού στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε σε χαμηλό εννέα μηνών τον Απρίλιο, καθώς οι ανησυχίες για το μέλλον αυξήθηκαν, αυξάνοντας τον κίνδυνο η οικονομία να πέσει σε ύφεση φέτος.«Αυτά (τα στοιχεία) θα προσθέσουν αξιοπιστία στους ισχυρισμούς ότι η αμερικανική οικονομία πλησιάζει προς την ύφεση», επισημαίνει ο Stephen Brennock της PVM Oil.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι πιθανές αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη και να πλήξουν τη ζήτηση ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αυξήσουν τα επιτόκια στις προσεχείς συνεδριάσεις τους. Η Fed συνεδριάζει στις 2-3 Μαΐου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές