Ανοδικά κατάφερε να κλείσει το ελληνικό χρηματιστήριο, ανατρέποντας το αρνητικό πρόσημο στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης, με τη βοήθεια της αλλαγής της πορείας ειδικά του τραπεζικού κλάδου. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,54% στις 1.096,42 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 64 εκατ. ευρώ.

Οι μεγάλες διακυμάνσεις σε επιλεγμένους τίτλους, αλλά και η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα ήταν κύρια χαρακτηριστικά και σήμερα της αγοράς, αποτυπώνοντας το ευμετάβλητο του κλίματος και την επιφυλακτική στάση που κυριαρχεί. Μια εικόνα που, κατά την εκτίμηση των περισσότερων αναλυτών, θα κυριαρχήσει τουλάχιστον στις επόμενες τέσσερις με πέντε εβδομάδες. Εκτός και εάν έρθει κάποιος «καταλύτης» από το διεθνές τοπίο που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες για τους εμπλεκόμενους της Λ. Αθηνών, η αγορά πιθανόν να συνεχίσει αυτήν την πλαγιολίσθηση μέχρι τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης.

Στο επίκεντρο οι τράπεζες

Ο τραπεζικός κλάδος βρέθηκε και σήμερα στο επίκεντρο των εντολών, με τις ενδοσυνεδριακές απώλειες όμως όχι μόνο να περιορίζονται στο τέλος, αλλά και να κλείνει θετικά, με την Εθνική να δίνει το σύνθημα της αλλαγής. Άλλωστε, οι απώλειες του κλάδου φτάνουν κοντά στο 5%, την ώρα που ο γενικός δείκτης χάνει λίγο πάνω από 2,5%, από την αρχή του Απριλίου, ευνοώντας κάποιες τοποθετήσεις που σε περιβάλλον χαμηλού τζίρου μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και αυτό μάλιστα την ώρα που ο S&P αναβάθμισε τις Alpha Bank, Eurobank, Εθνική (σε BB- από ‘B+) και Τράπεζα Πειραιώς (σε Β+ από Β), μετά την αναβάθμιση των προοπτικών της χώρας.

Πάντως, σήμερα ο γενικός δείκτης υπερασπίστηκε τη στήριξη των 1.080 μονάδων, με τις 1.103 – 1.105 μονάδες να είναι η επόμενο αντίσταση. Εάν παραμείνει σε αυτό το εύρος, τότε η τάση δεν αλλάζει από θετική τόσο μέσο όσο και μακροπρόθεσμα. Κι αν η πολιτική αναμέτρηση φέρει κάποιο από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, η ανοδική εκτόνωση θα είναι θέμα χρόνου.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Εθνική ξεχώρισε με το +3,65%, ενώ σημαντικά ήταν και τα κέρδη σε Alpha Bank, Aegean, Σαράντη, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Motor Oil, Eurobank και ΕΥΔΑΠ. Θετικά έκλεισαν οι Coca Cola, Βιοχάλκο, Λάμδα και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ αρνητικά οι ΟΛΠ, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Autohellas και Quest. Μυτιληναίος, ΟΤΕ και Jumbo “βάρυναν” την αγορά με τιες ισχυρές απώλειες τους. .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών