Με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται και σήμερα στο επίκεντρο των εντολών πώλησης, το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται έντονα πτωτικά δοκιμάζοντας τις πρώτες στηρίξεις του. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,97% στις 1.079,99 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ήπιες πιέσεις

Ο τραπεζικός κλάδος οδηγεί τη διορθωτική πορεία που άρχισε το ΧΑ στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου, με τις απώλειες του να φτάνουν κοντά στο 5%, την ώρα που ο γενικός δείκτης χάνει λίγο πάνω από 2,5%. Και αυτό μάλιστα την ώρα που ο S&P αναβάθμισε τις Alpha Bank, Eurobank, Εθνική (σε BB- από ‘B+) και Τράπεζα Πειραιώς (σε Β+ από Β), μετά την αναβάθμιση των προοπτικών της χώρας.

«Λελογισμένη διόρθωση»

Ωστόσο, αυτό που επισημαίνεται από τους αναλυτές είναι ότι η αγορά κάνει μια λελογισμένη διόρθωση, όπως άλλωστε μαρτυρά και ο τζίρος που καταγράφεται στις τελευταίες συνεδριάσεις, χωρίς να σημαίνει ότι η πτώση έχει θεμελιώδεις λόγους αποστροφής κινδύνου. Μια τάση όμως που ενδεχομένως να συνεχιστεί τουλάχιστον και τον Μάιο και σε κάθε περίπτωση μέχρι να σχηματιστεί η επόμενη κυβέρνηση.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, στο επίκεντρο των πιέσεων βρίσκεται η Πειραιώς, η Autohellas, η Eurobank, η Alpha Bank, η Εθνική, η ΓΕΚ Τέρνα, η Βιοχάλκο και ο Τιτάνας, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Motor Oil και Aegean. Θετικά κινούνται οι Λάμδα, Coca Cola, Σαράντης και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών