
Το βαθμό της ποιοτικής -εκτός από την ποσοτική- επιτυχίας των βασικών τουριστικών προορισμών των Κυκλάδων αποτυπώνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το σύνολο του 2022 που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με αυτά, η Σαντορίνη έκλεισε σε εισπράξεις σε καταλύματα και εστίαση με συνολικό ποσό που υπερβαίνει κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ από τη δεύτερη σε κατάταξη Μύκονο. Παράλληλα, η Πάρος διατηρεί σταθερά την τρίτη θέση, με τη Νάξο, τη Μήλο, τη Σύρο, την Τήνο να ακολουθούν, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται το δίπολο Κέας – Κύθνου και η ‘Ανδρος.
«Ναυμαχία» στο Αιγαίο – Έρχονται νέα ταχύπλοα στις γραμμές των Κυκλάδων
Σε επίπεδο συμμετοχής στο συνολικό κύκλο εργασιών η Σαντορίνη καταγράφει 4%, η Μύκονος 3%, η Πάρος 0,9%, η Νάξος 0,7% και η Μήλος 0,5%.
Ωστόσο, επειδή η μέτρηση της επιτυχίας προσμετράται και από το κατά πόσον κάθε προορισμός επιτυγχάνει την επέκταση της τουριστικής περιόδου, αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι σε συνολικούς αριθμούς εσόδων σε καταλύματα και εστίαση, στην κορυφή του β’ τριμήνου του περυσινού έτους βρισκόταν και πάλι η Σαντορίνη με 184.597.423 ευρώ και ακολουθούσαν η Μύκονος με 108.597.423, η Πάρος με 27.560.583, η Νάξος με 22.057.517, η Μήλος με 15.620.166 και η Σύρος με 9.914.288 ευρώ.
Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο δεύτερο τρίμηνο του 2022( Απρίλιος, Μάϊος, Ιούνιος) εισπράχθηκαν στην Τήνο 1.794.852 ευρώ από καταλύματα και 3.491.035 από την εστίαση, έναντι 929.755 και 1.787.962 αντίστοιχα του 2021.
Σημειώθηκε δηλαδή στην αρχή της τουριστικής περιόδου διπλασιασμός των εσόδων έναντι του προηγούμενου έτους. Συγκρίνοντας δε το βασικό για την εποχή μέγεθος των εσόδων με το όμορο νησί της ‘Ανδρου, διαπιστώθηκε ότι το δεύτερο τρίμηνο του έτους εισπράχθηκαν 1.014.051 ευρώ σε καταλύματα και 2.190.064 στην εστίαση.
Τέλος,στο δίπολο Κέας-Κύθνου καταγράφηκαν συνολικά εισπράξεις 1.048.654 ευρώ σε καταλύματα και 2.805.637 στην εστίαση.
Σε ότι αφορά τις φθινοπωρινές επιδόσεις, σταθερός ως προς τη σειρά κατάταξης ήταν και τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο κύκλος εργασιών των καταλυμάτων και της εστίασης στις περιφερειακές ενότητες των Κυκλάδων, πράγμα που επισφραγίζει τη δυναμική που παρουσιάζει κάθε προορισμός.


Latest News

«Ξεπουλάνε» τα ακτοπλοϊκά για το Πάσχα - «Ζαλίζουν» οι τιμές
Οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι για την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ελάχιστα

Αλλάζει εικόνα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με επενδύσεις 1,28 δισ. - Οι νέοι στόχοι
Ανοδικά ξεκίνησε η επιβατική κίνηση το 2025 κόντρα στην διεθνή αβεβαιότητα- Οι νέες πηγές εσόδων και το πράσινο φως στο μέρισμα των 0,78 ευρώ ανά μετοχή

Πληρότητες ως 95% στις πτήσεις της Aegean- Οι top5 προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό
Υψηλές πληρότητες καταγράφονται για την πασχαλινή έξοδο σε αεροπορικές πτήσεις της Aegean τόσο για προορισμούς εσωτερικού όσο και εξωτερικού

Συνεργασία Mercan Group με Wyndham Hotels & Resorts στην Κέρκυρα
Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη επένδυση του ομίλου Mercan Group στην Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία της Wyndham στη Μεσόγειο

Άνοδος τιμών, σταθερές πληρότητες για τα ξενοδοχεία - Προς νέο ρεκόρ εισπράξεων
Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία - Αύξηση των εισπράξεων αναμένει η Τράπεζα της Ελλάδας

JOMO: Τι είναι και πως κάνει τα ταξίδια καλύτερα;
Έχοντας μπει για τα καλά στην εποχή των ταξιδιών -πρώτα το Πάσχα, μετά το καλοκαίρι- το JOMO είναι μια τάση που υπόσχεται να κάνει τις διακοπές μας καλύτερες. Και πιο ήρεμες.

Τι φοβούνται οι Αμερικανοί ταξιδιώτες φέτος
Οι Αμερικανοί που σχεδιάζουν ταξίδια στο εξωτερικό θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα απόνερα των πολιτικών Τραμπ

Σκληρή μάχη Hilton - Marriott για την πρωτιά στην Ελλάδα - Ποια παίρνει... κεφάλι
Hilton και Marriott μάχονται για την πρώτη θέση - Σημαντικές επενδύσεις για τη λειτουργία νέων ξενοδοχείων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας

Ακάθεκτοι οι αμερικανοί τουρίστες παρά τον τυφώνα Τραμπ- Κανονικά οι κρατήσεις για Ελλάδα
Απτόητοι οι αμερικανοί τουρίστες - Άνοδος 18,6% των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων - Τι προβληματατίζει τους Έλληνες ξενοδόχους

Γιατί οι Ευρωπαίοι ακυρώνουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ
Οι διεθνείς επισκέπτες μένουν μακριά καθώς αυξάνεται η πολιτική και οικονομική ένταση