Ανοδικά, ως επί το πλείστον, κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην πρώτη συνεδρίαση πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας υπό τον νέο διοικητή της BOJ, Kazuo Ueda.

Ο Ueda αναμένεται να διατηρήσει προς το παρόν την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική του προκατόχου του Haruhiko Kuroda, αλλά οι προσδοκίες είναι ότι θα χαράξει μια πορεία εξόδου από αυτή την πολιτική στο μέλλον, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,15% για να κλείσει στις 28.457,68 μονάδες και ο Topix ενισχύθηκε 0,43% στις 2.032,51 μονάδες. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε πτώση 0,32% για να κλείσει στις 7.292,7 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,44% για να τερματίσει στις 2.495,81 μονάδες και ο Kosdaq έκλεισε 2,38% υψηλότερα στις 850,21 μονάδες, ακόμη και όταν ο γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών Samsung Electronics ανακοίνωσε πτώση 94% σε ετήσια βάση στα λειτουργικά κέρδη του πρώτου τριμήνου.

Οι δείκτες και οι τίτλοι

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά 0,3%, αλλά ο δείκτης Hang Seng Tech υποχώρησε κατά 0,66%. Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν υψηλότερα, με τον Shenzhen Component να ενισχύεται κατά 0,23% και τον Shanghai Composite να κερδίζει 0,9%.

Ο δείκτης αναφοράς της Σιγκαπούρης Straits Times Index υποχώρησε κατά 0,38%, μετά την είδηση κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι η χώρα θα αυξήσει τα τέλη χαρτοσήμου στις αγορές ακινήτων, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να αφορούν τις αγορές ακινήτων από αλλοδαπούς.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Nomura Holdings σημείωσαν πτώση σχεδόν 8%, αφού η ιαπωνική τράπεζα κατέγραψε πτώση 76% στα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 7,4 δισ. γεν (55,4 εκατ. δολάρια), έναντι των 31 δισ. γεν που είχαν καταγραφεί την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα για το τρίμηνο ανήλθαν σε 324,9 δισ. γεν, 5% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές