Μέσα σε ένα εύρος μικρότερο των 6 μονάδων κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχει αφήσει πλέον τα ηνία στους πωλητές, χωρίς όμως να του λείπουν και οι στηρίξεις. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,10% στις 1.095,37 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 20 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δεν δείχνει διαθέσεις να διαγράψει μια σαφή πορεία, αλλά δείχνει ότι δύσκολα θα επιτρέψει στους πωλητές να ξαναδοκιμάσουν τη ζώνη των 1.080 μονάδων, με την αξία του επιπέδου να συντηρεί σε θετικά εδάφη τις προσδοκίες. Κι αυτό, διότι αφενός ενισχύει το αγοραστικό μοτίβο, αφετέρου δίνει και ένα λογικό σημείο εξόδου από υφιστάμενες αγοραστικές θέσεις, ώστε η ασφάλεια της μειωμένης δυνητικής ζημίας να βοηθά στην ψυχολογία των εμπλεκομένων.

Οι προοπτικές

Οι ξένοι αναλυτές συνεχίζουν να δίνουν καλές προοπτικές για την ελληνική αγορά, τόσο αναφορικά με τις δυνητικές μεγαλύτερες των υπολοίπων ευρωπαϊκών αποδόσεις, όσο και σε σχέση με το μεσοπρόθεσμο της οικονομίας εν γένει. Στο «κάδρο» είναι και οι τράπεζες, με την Goldman Sachs να επιβεβαιώνει σήμερα ότι βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου στον κλάδο.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο τα πρόσημα είναι σχεδόν μοιρασμένα. Η ΕΥΔΑΠ χάνει 6,47% μετά τα αποτελέσματα του 2022, ενώ σημαντικές είναι οι πιέσεις σε ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Σαράντη και Ελλάκτωρ. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Πειραιώς, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, Autohellas, Motor Oil και Μυτιληναίος, ενώ σε θετικά οι Eurobank, Aegean, Coca Cola, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Λάμδα, ΟΛΠ και Quest. Θετικά, επίσης, ξεχωρίζουν οι ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών