Σταθεροποιητικά κινήθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, παραμένοντας πλησίον αλλά χαμηλότερα από τις αντιστάσεις τους, αλλά και διατηρώντας μια απόσταση ασφαλείας από τις στηρίξεις του. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,04% στις 1.096,01 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 58 εκατ. ευρώ.

Αν και τη πρώτη ώρα προσπάθησε να συνεχίσει την αντίδραση που άρχισε στην τελευταία ώρα της χθεσινής συνεδρίασης, η αγορά έχασε τη δυναμική της όσο προσέγγιζε τα επίπεδα των 1.100 μονάδων. Και μπορεί να έδειξε να έχει καλά αντανακλαστικά μόλις απειλήθηκαν οι 1.080 μονάδες, δεν έδειξε μεγάλες διαθέσεις να δοκιμάσει τις αντιστάσεις του, οι οποίες θα ανεβάσουν και τα επίπεδα ρίσκου. Και η νευρικότητα, όπως και η επιλεκτικότητα σε αυτά τα επίπεδα ήταν εμφανής, ειδικά μάλιστα όταν η διεθνής ειδησεογραφία δεν βοηθά.

Έτσι η αγορά στερείται μιας σαφούς πορείας, αλλά συντήρησε την αξία των επιπέδων που συντηρούν σε θετικά εδάφη τις προσδοκίες. Κι αυτό, διότι οι 1.080 μονάδες αφενός ενισχύουν το αγοραστικό μοτίβο, αφετέρου δίνουν και ένα λογικό σημείο εξόδου από υφιστάμενες αγοραστικές θέσεις, ώστε η ασφάλεια της μειωμένης δυνητικής ζημίας να βοηθά στην ψυχολογία των εμπλεκομένων.

Οι ξένοι αναλυτές

Οι ξένοι αναλυτές συνεχίζουν να δίνουν καλές προοπτικές για την ελληνική αγορά, τόσο αναφορικά με τις δυνητικές μεγαλύτερες των υπολοίπων ευρωπαϊκών αποδόσεις, όσο και σε σχέση με το μεσοπρόθεσμο της οικονομίας εν γένει. Στο «κάδρο» είναι και οι τράπεζες, με την Goldman Sachs να επιβεβαιώνει σήμερα ότι βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου στον κλάδο.

Σε επίπεδο τίτλων, η Βιοχάλκο ξεχώρισε με το +7,9% που κατέγραψε, ενώ σημαντικά ήταν τα κέρδη και σε ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ και Εθνική. Ανοδικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, Coca Cola, Aegean, Μυτιληναίος και Autohellas, ενώ πτωτικά οι Motor Oil, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Jumbo, Σαράντης, Λάμδα, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα και Πειραιώς. Η ΕΥΔΑΠ έχασε 5,88%, ενώ μεγαλύτερες ήταν οι πιέσεις σε Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών