![Microsoft: Ευθεία επίθεση στη Μ. Βρετανία-Στήριξη στην ΕΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/microsoft-activision.jpg)
Η Microsoft επέκρινε έντονα το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA), αφού μπλόκαρε την Τετάρτη την εξαγορά ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας παραγωγής παιχνιδιών Activision Blizzard από την αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας, σύμφωνα με τον Guardian.
«Είμαστε φυσικά πολύ απογοητευμένοι με την απόφαση της CMA, αλλά είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Δυστυχώς νομίζω ότι είναι κακό συνολικά για τη Βρετανία», δήλωσε ο Μπραντ Σμιθ, πρόεδρος της Microsoft, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC Today.
Βρετανία: Εμποδίζει την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft
Yποστήριξε την ΕΕ
Η CMA υποστήριξε ότι η συμφωνία θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό στην εκκολαπτόμενη αγορά τυχερών παιχνιδιών cloud.
Η Microsoft, επέκρινε την προσέγγιση του Ηνωμένου Βασιλείου σε σύγκριση με τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, οι οποίες εξετάζουν επίσης την προτεινόμενη εξαγορά.
«Για όλους εμάς που είχαμε κάποια ελπίδα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit θα κατασκευάσει μια δομή που θα ήταν ακόμη πιο ευέλικτη, που θα ήταν καλύτερη για επενδύσεις, καλύτερη για την τεχνολογία, τώρα διαπιστώνουμε το αντίθετο», δήλωσε ο Σμιθ.
![](http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/04/microsoft-1024x683.jpg)
«Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι θα θέλουν να ιδρύσουν μια εταιρεία σε μια χώρα που θα έχει ρυθμιστικές αρχές που θα τους εμποδίζουν να την πουλήσουν σε άλλη εταιρεία. Εδώ υπάρχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα πιο ελκυστικό μέρος για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση εάν θέλετε κάποια μέρα να την πουλήσετε», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Τα στενά της Μάγχης δεν φαινόταν ποτέ τόσο μακριά, (όσο τώρα) από την υπόλοιπη Ευρώπη που είναι ελκυστική για επενδύσεις. Οι Βρυξέλλες είναι ένα μέρος όπου μπορεί κανείς να καθίσει και να συνομιλήσει με τις ρυθμιστικές αρχές που είναι υπόλογες στους εκλεγμένους ηγέτες, σε αντίθεση με την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε τώρα στο Λονδίνο, όπου έχουμε ρυθμιστικές αρχές που όχι μόνο δεν είναι εκλεγμένες, αλλά λαμβάνουν αποφάσεις που είναι θεμελιωδώς παράλογες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Δασμοί Τραμπ: Αλυσίδες σούπερ μάρκετ και εταιρείες ενέργειες προειδοποιούν για αύξηση τιμών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/exports-600x400.jpg)
Σούπερ μάρκετ και εταιρείες ενέργειες προειδοποιούν για αύξηση τιμών λόγω δασμών Τραμπ
Τα κορυφαία εταιρικά στελέχη σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να αντισταθμίσουν το κόστος που θα φέρουν οι δασμοί Τραμπ
![Aker BP: Διεκδικεί μεγαλύτερο ποσοστό στο γιγαντιαίο κοίτασμα Equinor](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/EQUINOR-FIELD-600x224.jpg)
Μεγαλύτερα ποσοστά σε κοίτασμα πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας, διεκδικούν Total και Aker BP
Η Aker BP συμμετέχει ήδη με ποσοστό 31,57% και η γαλλική Total με 8,44% στο κοίτασμα της Βορειας Θάλασσας
![Πληθωρισμός ΗΠΑ: Αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/ot_inflation_WORLD-600x352.png)
Δυσάρεστη έκπληξη από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή κινήθηκε με ρυθμό 3% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο έναντι εκτιμήσεων για 2,9%
![Γραφίτης: Στα σκαριά deal Ζελένσκι και Τραμπ για τους ορυκτούς πόρους της Ουκρανίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/grafitis-600x316.jpg)
Ο Τραμπ εποφθαλμιά τον γραφίτη της Ουκρανίας - Οι πολύτιμες χρήσεις του μαύρου ορυκτού
Ο τεράστιος υπόγειος ορυκτός πλούτος και ο γραφίτης της Ουκρανίας στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων του Τραμπ
![Ρούβλι: Εκτινάχθηκε μετά την αποφυλάκιση αμερικανού δασκάλου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/06/rouvli-600x395.jpg)
Γιατί εκτινάχθηκε απότομα το ρούβλι - Η αντίδραση της κεντρικής τράπεζας
Το ρούβλι εκτινάσσεται σχεδόν κατά 3% έναντι του δολαρίου λόγω των αυξανόμενων ελπίδων για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία
![Tesla: Γιατί ο αδελφός του Ίλον Μασκ πούλησε μετοχές της](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_kimbal_musk-600x352.png)
Γιατί ο αδελφός του Ίλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla
Αμηχανία προκαλεί η πώληση μετοχών της Tesla από τον Κίμπαλ Μασκ, ο οποίος είναι και στο ΔΣ της εταιρείας
![Coca-Cola: Μπορεί να στραφεί στο πλαστικό λόγω δασμών Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/james-quincey-coca-cola-600x480.jpg)
Πώς οι δασμοί Τραμπ «ξαναγράφουν» την στρατηγική της Coca Cola
Εάν οι δασμοί του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καταλήξουν να κάνουν τα κουτιά αλουμινίου ακριβότερα θα στραφούμε στο πλαστικό μπουκάλι, είπε ο CEO της Coca-Cola
![Έρευνα και καινοτομία: Το κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/unnamed-1-600x400.jpg)
Κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη η έρευνα και η καινοτομία
Η δυναμική των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη διατήρηση της ανάπτυξης και τις νέες προοπτικές βρέθηκαν στο επίκεντρο του 6ου Φόρουμ των Δελφών στην Ουάσιγκτον.
![CATL: Η ΙΡΟ του γίγαντα μπαταριών θα είναι η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στο Χονγκ Κονγκ από το 2021](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/CATL-600x391.jpg)
Μπαίνει στο χρηματιστήριο του Xονγκ Κονγκ η CALT - Ο γίγαντας μπαταριών «πάει» για 5 δισ. δολ.
Με την εισαγωγή, η CALT αναμένεται να συγκεντρώσει τουλάχιστον 5 δισεκατομμύρια δολάρια
![Heineken: Ανεβάζει ταχύτητα λόγω ισχυρών πωλήσεων premium μπύρας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/heineken-1-600x353.jpg)
Η Heineken ανεβάζει ταχύτητα - Οι ισχυρές πωλήσεις premium μπύρας
Η Heineken αναφέρει σταθερή ανάπτυξη το 2024 παρά τις αντιξοότητες