Η Σαντορίνη και το Ηράκλειο υποδέχονται τις επόμενες ημέρες δύο υψηλού κύρους διεθνή συνέδρια για τον τουρισμό πολυτελείας και τον γαστρονομικό τουρισμό, αντίστοιχα, που διοργανώνονται υπό την αιγίδα και με την στήριξη του ΕΟΤ. Πρόκειται για το 1o Διεθνές Συνέδριο «The Luxury side of Greece», που διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο 29 και 30 Απριλίου στην Σαντορίνη και το 1ο International Yale Gastronomy & Culture Symposium, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Μαΐου στο Ηράκλειο Κρήτης.
ΕΟΤ: «Παρών» σε δύο κορυφαίες διοργανώσεις του εγχώριου yachting
1o Διεθνές Συνέδριο «The Luxury side of Greece»
Το 1o Διεθνές Συνέδριο «The Luxury side of Greece» συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Θήρας και την εταιρεία Update Entertainment και έχει ως στόχο να αναδείξει την Ελλάδα ως ισχυρό προορισμό στον συνεχώς αναπτυσσόμενο τουρισμό πολυτελείας ώστε να διεκδικήσει τη δική της ξεχωριστή θέση μέσα σε ένα έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.
Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 330 διεθνούς φήμης ομιλητές, επίτιμοι προσκεκλημένοι από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο, ισχυροί παράγοντες από τον κλάδο του τουρισμού και δημοσιογράφοι από μεγάλα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η προβολή της χώρας και η ανάδειξη της ως Luxury Travel Destination. Μέσα από τις πολυποίκιλες θεματικές ενότητες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον πολυτελή τουρισμό και να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις από εξειδικευμένους ανθρώπους της τουριστικής αγοράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό ο ΓΓ του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.
1ο International Yale Gastronomy & Culture Symposium
Το 1ο International Yale Gastronomy & Culture Symposium θέτει στο επίκεντρό του την γαστρονομία της Κρήτης και θα τελεστεί υπό επιστημονική επιτροπή που αποτελείται από καθηγητές του Yale, Έλληνες ακαδημαϊκούς, διακεκριμένους chefs και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας της Κρήτης. Κεντρικός σκοπός του Συμποσίου είναι η προώθηση και εμβάθυνση στην κρητική κουζίνα, συνδέοντας αιώνες γαστρονομικής παράδοσης με τη σύγχρονη ιστορία της μεσογειακής διατροφής. Η πολιτιστική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα της κρητικής γαστρονομίας, από την αρχαιότητα έως την σύγχρονη εποχή, θα υπογραμμίσει τις γαστρονομικές έννοιες σε ένα πλαίσιο υγείας, έρευνας και διατροφής. Για την προώθηση και τη διατήρηση αυτών των γαστρονομικών θησαυρών, θα υπάρξουν ευκαιρίες για βιωματική ενασχόληση με διακεκριμένους chefs που έχουν εμπειρία στην παραγωγή τροφίμων μεγάλης κλίμακας, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή κατανόηση και διερεύνηση των τρόπων για τη διαρκή βελτίωσή τους.
Latest News
Γιατί οι τουρίστες συρρέουν στο… τοξικότερο νησί στον κόσμο
Πρόκειται για ένα ηφαιστειογενές νησί περίπου 177 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τόκιο
Προσθέτει «αστέρια» στις μονάδες του στην Ελλάδα ο Όμιλος Λούη
Τι σχεδιάζει ο όμιλος Λούη για τις τουριστικές επενδύσεις του στην Ελλάδα - Τι έδειξε το Ταμείο για την περσινή χρονιά
Η ΕΕ ακυρώνει το εμπορικό σήμα «Turkaegean» - Όλη η απόφαση στον ΟΤ
Το 2021 ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Τουρκίας κατέθεσε προς κατοχύρωση στο EUIPO το εμπορικό σήμα «Turkaegean»
Οι ξενοδόχοι στην αντεπίθεση: Προσφεύγουν κατά απόφασης δήμου για νέο τέλος
Το «τέλος βιώσιμης ανάπτυξης» που επιβάλει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποτελεί πρωτοφανή απόφαση, λέει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού
Nέα ρεκόρ στον τουρισμό καταγράφει η Ελλάδα - Τι αναφέρει η Handelsblatt
Η αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα, η κίνηση στα αεροδρόμια από την οποία επωφελείται και η γερμανική Fraport
Ορεινοί προορισμοί: Ξενοδοχεία vs Airbnb – Ποιοι κέρδισαν στις γιορτές
Άσπρη μέρα είδαν οι ορεινοί προορισμοί στις εορτές Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων – Πώς τα Airbnb έκλεψαν… κίνηση από τα ξενοδοχεία
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Airbnb - Τι αλλαγές έρχονται
Το νομοσχέδιο του υπουργειου Τουρισμού, θεσπίζει για πρώτη φορά πλαίσιο λειτουργίας των ακινήτων που μισθώνονται βραχυχρόνια (Airbnb) με προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας
Σημαντική αύξηση στις κρατήσεις μέσω πλατφορμών στην Ευρώπη - Η εικόνα στην Ελλάδα
Και οι 3 μήνες του τρίτου τριμήνου του 2024 κατέγραψαν αυξήσεις στις διανυκτερεύσεις που κρατήθηκαν μέσω διαδικτυακών πλατφορμών
Νέο deal: Τι φέρνει η συνεργασία της Ferryscanner με τη hoper στον ελληνικό τουρισμό
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση δημιουργούνται «νέες δυνατότητες και απεριόριστη ευελιξία με τους ταξιδιώτες να μπορούν πλέον να συνδυάσουν ταξίδια με πλοίο και ελικόπτερο»
Αυξημένη κατά 13,1% η κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος το 2024 - Άγγιξαν τα 31,85 εκατ. οι επιβάτες [πίνακες]
Η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος κατά τον Δεκέμβριο του 2024 αυξήθηκε κατά 14,5% και οι επιβάτες έφτασαν τα 2,13 εκατ.