
Η Σαντορίνη και το Ηράκλειο υποδέχονται τις επόμενες ημέρες δύο υψηλού κύρους διεθνή συνέδρια για τον τουρισμό πολυτελείας και τον γαστρονομικό τουρισμό, αντίστοιχα, που διοργανώνονται υπό την αιγίδα και με την στήριξη του ΕΟΤ. Πρόκειται για το 1o Διεθνές Συνέδριο «The Luxury side of Greece», που διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο 29 και 30 Απριλίου στην Σαντορίνη και το 1ο International Yale Gastronomy & Culture Symposium, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Μαΐου στο Ηράκλειο Κρήτης.
ΕΟΤ: «Παρών» σε δύο κορυφαίες διοργανώσεις του εγχώριου yachting
1o Διεθνές Συνέδριο «The Luxury side of Greece»
Το 1o Διεθνές Συνέδριο «The Luxury side of Greece» συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Θήρας και την εταιρεία Update Entertainment και έχει ως στόχο να αναδείξει την Ελλάδα ως ισχυρό προορισμό στον συνεχώς αναπτυσσόμενο τουρισμό πολυτελείας ώστε να διεκδικήσει τη δική της ξεχωριστή θέση μέσα σε ένα έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.
Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 330 διεθνούς φήμης ομιλητές, επίτιμοι προσκεκλημένοι από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο, ισχυροί παράγοντες από τον κλάδο του τουρισμού και δημοσιογράφοι από μεγάλα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η προβολή της χώρας και η ανάδειξη της ως Luxury Travel Destination. Μέσα από τις πολυποίκιλες θεματικές ενότητες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον πολυτελή τουρισμό και να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις από εξειδικευμένους ανθρώπους της τουριστικής αγοράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό ο ΓΓ του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.
1ο International Yale Gastronomy & Culture Symposium
Το 1ο International Yale Gastronomy & Culture Symposium θέτει στο επίκεντρό του την γαστρονομία της Κρήτης και θα τελεστεί υπό επιστημονική επιτροπή που αποτελείται από καθηγητές του Yale, Έλληνες ακαδημαϊκούς, διακεκριμένους chefs και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας της Κρήτης. Κεντρικός σκοπός του Συμποσίου είναι η προώθηση και εμβάθυνση στην κρητική κουζίνα, συνδέοντας αιώνες γαστρονομικής παράδοσης με τη σύγχρονη ιστορία της μεσογειακής διατροφής. Η πολιτιστική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα της κρητικής γαστρονομίας, από την αρχαιότητα έως την σύγχρονη εποχή, θα υπογραμμίσει τις γαστρονομικές έννοιες σε ένα πλαίσιο υγείας, έρευνας και διατροφής. Για την προώθηση και τη διατήρηση αυτών των γαστρονομικών θησαυρών, θα υπάρξουν ευκαιρίες για βιωματική ενασχόληση με διακεκριμένους chefs που έχουν εμπειρία στην παραγωγή τροφίμων μεγάλης κλίμακας, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή κατανόηση και διερεύνηση των τρόπων για τη διαρκή βελτίωσή τους.


Latest News
Ξενοδοχεία: Απόβαση πεντάστερων στην Κρήτη – Ανεβαίνει πίστα το νησί
Πυρετός επενδύσεων για την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υποδομών της Κρήτης - Τα project που είναι σε εξέλιξη

«Ξεπουλάνε» τα ακτοπλοϊκά για το Πάσχα - «Ζαλίζουν» οι τιμές
Οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι για την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ελάχιστα

Αλλάζει εικόνα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με επενδύσεις 1,28 δισ. - Οι νέοι στόχοι
Ανοδικά ξεκίνησε η επιβατική κίνηση το 2025 κόντρα στην διεθνή αβεβαιότητα- Οι νέες πηγές εσόδων και το πράσινο φως στο μέρισμα των 0,78 ευρώ ανά μετοχή

Πληρότητες ως 95% στις πτήσεις της Aegean- Οι top5 προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό
Υψηλές πληρότητες καταγράφονται για την πασχαλινή έξοδο σε αεροπορικές πτήσεις της Aegean τόσο για προορισμούς εσωτερικού όσο και εξωτερικού

Συνεργασία Mercan Group με Wyndham Hotels & Resorts στην Κέρκυρα
Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη επένδυση του ομίλου Mercan Group στην Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία της Wyndham στη Μεσόγειο

Άνοδος τιμών, σταθερές πληρότητες για τα ξενοδοχεία - Προς νέο ρεκόρ εισπράξεων
Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία - Αύξηση των εισπράξεων αναμένει η Τράπεζα της Ελλάδας

JOMO: Τι είναι και πως κάνει τα ταξίδια καλύτερα;
Έχοντας μπει για τα καλά στην εποχή των ταξιδιών -πρώτα το Πάσχα, μετά το καλοκαίρι- το JOMO είναι μια τάση που υπόσχεται να κάνει τις διακοπές μας καλύτερες. Και πιο ήρεμες.

Τι φοβούνται οι Αμερικανοί ταξιδιώτες φέτος
Οι Αμερικανοί που σχεδιάζουν ταξίδια στο εξωτερικό θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα απόνερα των πολιτικών Τραμπ

Σκληρή μάχη Hilton - Marriott για την πρωτιά στην Ελλάδα - Ποια παίρνει... κεφάλι
Hilton και Marriott μάχονται για την πρώτη θέση - Σημαντικές επενδύσεις για τη λειτουργία νέων ξενοδοχείων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας

Ακάθεκτοι οι αμερικανοί τουρίστες παρά τον τυφώνα Τραμπ- Κανονικά οι κρατήσεις για Ελλάδα
Απτόητοι οι αμερικανοί τουρίστες - Άνοδος 18,6% των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων - Τι προβληματατίζει τους Έλληνες ξενοδόχους