
Η Σαντορίνη και το Ηράκλειο υποδέχονται τις επόμενες ημέρες δύο υψηλού κύρους διεθνή συνέδρια για τον τουρισμό πολυτελείας και τον γαστρονομικό τουρισμό, αντίστοιχα, που διοργανώνονται υπό την αιγίδα και με την στήριξη του ΕΟΤ. Πρόκειται για το 1o Διεθνές Συνέδριο «The Luxury side of Greece», που διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο 29 και 30 Απριλίου στην Σαντορίνη και το 1ο International Yale Gastronomy & Culture Symposium, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Μαΐου στο Ηράκλειο Κρήτης.
ΕΟΤ: «Παρών» σε δύο κορυφαίες διοργανώσεις του εγχώριου yachting
1o Διεθνές Συνέδριο «The Luxury side of Greece»
Το 1o Διεθνές Συνέδριο «The Luxury side of Greece» συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Θήρας και την εταιρεία Update Entertainment και έχει ως στόχο να αναδείξει την Ελλάδα ως ισχυρό προορισμό στον συνεχώς αναπτυσσόμενο τουρισμό πολυτελείας ώστε να διεκδικήσει τη δική της ξεχωριστή θέση μέσα σε ένα έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.
Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 330 διεθνούς φήμης ομιλητές, επίτιμοι προσκεκλημένοι από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο, ισχυροί παράγοντες από τον κλάδο του τουρισμού και δημοσιογράφοι από μεγάλα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η προβολή της χώρας και η ανάδειξη της ως Luxury Travel Destination. Μέσα από τις πολυποίκιλες θεματικές ενότητες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον πολυτελή τουρισμό και να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις από εξειδικευμένους ανθρώπους της τουριστικής αγοράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό ο ΓΓ του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.
1ο International Yale Gastronomy & Culture Symposium
Το 1ο International Yale Gastronomy & Culture Symposium θέτει στο επίκεντρό του την γαστρονομία της Κρήτης και θα τελεστεί υπό επιστημονική επιτροπή που αποτελείται από καθηγητές του Yale, Έλληνες ακαδημαϊκούς, διακεκριμένους chefs και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας της Κρήτης. Κεντρικός σκοπός του Συμποσίου είναι η προώθηση και εμβάθυνση στην κρητική κουζίνα, συνδέοντας αιώνες γαστρονομικής παράδοσης με τη σύγχρονη ιστορία της μεσογειακής διατροφής. Η πολιτιστική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα της κρητικής γαστρονομίας, από την αρχαιότητα έως την σύγχρονη εποχή, θα υπογραμμίσει τις γαστρονομικές έννοιες σε ένα πλαίσιο υγείας, έρευνας και διατροφής. Για την προώθηση και τη διατήρηση αυτών των γαστρονομικών θησαυρών, θα υπάρξουν ευκαιρίες για βιωματική ενασχόληση με διακεκριμένους chefs που έχουν εμπειρία στην παραγωγή τροφίμων μεγάλης κλίμακας, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή κατανόηση και διερεύνηση των τρόπων για τη διαρκή βελτίωσή τους.


Latest News
![Airbnb: Ποιοι ελληνικοί προορισμοί θα γεμίσουν το Πάσχα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/Airbnb-to-vima-600x399.jpg)
Airbnb: Ποιοι ελληνικοί προορισμοί θα γεμίσουν το Πάσχα [γράφημα]
Oι τάσεις για το Πάσχα και η ζήτηση για την ελληνική πρωτεύουσα - Πώς θα κινηθούν οι κρατήσεις για Airbnb
![Ξενοδοχεία: Άλμα 40% στις αξίες την τελευταία τετραετία – Πανευρωπαϊκή πρωτιά [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/10/ksenodoxio-600x399.jpg)
Πόσο «πλούτισαν» τα ξενοδοχεία της Αθήνας την τελευταία 4ετία [γραφήματα]
Τα ξενοδοχεία της Αθήνας εμφανίζουν και τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης σε ετήσια βάση από το 2015-2024

Κραυγή αγωνίας για τον τουρισμό της Σαντορίνης - Γιατί κινδυνεύει η έναρξη της σεζόν
Αγωνία στους επιχειρηματίες της φιλοξενίας και της κρουαζιέρας για την πορεία της τουριστικής κίνησης - Τι ζητούν οι επιχειρηματικοί φορείς

Ο «ανεκμετάλλευτος πλούτος» του συνεδριακού τουρισμού - Έσοδα έως 7 δισ. τον χρόνο
Ο συνεδριακός τουρισμός φέρνει αυτή τη στιγμή έσοδα 2 δισ. σε ετήσια βάση στην Ελλάδα - Τεράστιες οι προοπτικές ανάπτυξης

H Intercontinental ανοίγει νέο ξενοδοχείο στην Κρήτη - Ντεμπούτο για την Vignette Collection στα Χανιά
Η Intercontinental επεκτείνει στην Ελλάδα την ταχέως αναπτυσσόμενη αλυσίδα Vignette Collection

Ρευματοκλοπές στον κλάδο της εστίασης και φιλοξενίας - Τι δείχνουν οι έλεγχοι
Σε ορισμένες περιπτώσεις γνωστών αλυσίδων καταστημάτων, το ποσοστό διαπιστωμένων ρευματοκλοπών ξεπέρασε το 50% επί του αριθμού των παροχών που ελέγχθηκαν

Καλπάζουν Ρόδος και Κρήτη, υποχωρεί η Σαντορίνη – Τα μηνύματα για τη φετινή τουριστική σεζόν
Αθλητής με ταλέντο αλλά χωρίς προπόνηση ο ελληνικός τουρισμός, εκτιμά ο Γιάννης Χατζής πρόεδρος της ΠΟΞ

Πλέει προς νέα ρεκόρ η κρουαζιέρα - Πάνω απο 5.200 call στα ελληνικά λιμάνια
Για το 2025 αναμένεται αύξηση της κίνησης και η πρόβλεψη είναι για 5,8 εκατομμύρια επιβάτες σε 5.290 αφίξεις πλοίων στα ελληνικά λιμάνια

Νέα τουριστική επένδυση 120 εκατ. στην Κρήτη από τις οικογένειες Σμπώκου-Βασιλάκη
Τουριστικό συγκρότημα στη θέση «Σκούρος» στα νότια του νομού Ηρακλείου

«Τουρισμός για όλους 2025»: Τα 16 βήματα που ξεκλειδώνουν τα vouchers για διακοπές
Στις 10 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2025»