Η Σαντορίνη και το Ηράκλειο υποδέχονται τις επόμενες ημέρες δύο υψηλού κύρους διεθνή συνέδρια για τον τουρισμό πολυτελείας και τον γαστρονομικό τουρισμό, αντίστοιχα, που διοργανώνονται υπό την αιγίδα και με την στήριξη του ΕΟΤ. Πρόκειται για το 1o Διεθνές Συνέδριο «The Luxury side of Greece», που διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο 29 και 30 Απριλίου στην Σαντορίνη και το 1ο International Yale Gastronomy & Culture Symposium, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Μαΐου στο Ηράκλειο Κρήτης.
ΕΟΤ: «Παρών» σε δύο κορυφαίες διοργανώσεις του εγχώριου yachting
1o Διεθνές Συνέδριο «The Luxury side of Greece»
Το 1o Διεθνές Συνέδριο «The Luxury side of Greece» συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Θήρας και την εταιρεία Update Entertainment και έχει ως στόχο να αναδείξει την Ελλάδα ως ισχυρό προορισμό στον συνεχώς αναπτυσσόμενο τουρισμό πολυτελείας ώστε να διεκδικήσει τη δική της ξεχωριστή θέση μέσα σε ένα έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.
Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 330 διεθνούς φήμης ομιλητές, επίτιμοι προσκεκλημένοι από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο, ισχυροί παράγοντες από τον κλάδο του τουρισμού και δημοσιογράφοι από μεγάλα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η προβολή της χώρας και η ανάδειξη της ως Luxury Travel Destination. Μέσα από τις πολυποίκιλες θεματικές ενότητες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον πολυτελή τουρισμό και να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις από εξειδικευμένους ανθρώπους της τουριστικής αγοράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό ο ΓΓ του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.
1ο International Yale Gastronomy & Culture Symposium
Το 1ο International Yale Gastronomy & Culture Symposium θέτει στο επίκεντρό του την γαστρονομία της Κρήτης και θα τελεστεί υπό επιστημονική επιτροπή που αποτελείται από καθηγητές του Yale, Έλληνες ακαδημαϊκούς, διακεκριμένους chefs και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας της Κρήτης. Κεντρικός σκοπός του Συμποσίου είναι η προώθηση και εμβάθυνση στην κρητική κουζίνα, συνδέοντας αιώνες γαστρονομικής παράδοσης με τη σύγχρονη ιστορία της μεσογειακής διατροφής. Η πολιτιστική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα της κρητικής γαστρονομίας, από την αρχαιότητα έως την σύγχρονη εποχή, θα υπογραμμίσει τις γαστρονομικές έννοιες σε ένα πλαίσιο υγείας, έρευνας και διατροφής. Για την προώθηση και τη διατήρηση αυτών των γαστρονομικών θησαυρών, θα υπάρξουν ευκαιρίες για βιωματική ενασχόληση με διακεκριμένους chefs που έχουν εμπειρία στην παραγωγή τροφίμων μεγάλης κλίμακας, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή κατανόηση και διερεύνηση των τρόπων για τη διαρκή βελτίωσή τους.
Latest News
Πάνω από 100 επενδυτές ψάχνουν ξενοδοχεία στην Αθήνα - Πώς ενισχύεται ο τουρισμός
Ο τουρισμός ενισχύεται με νέα ξενοδοχεία απο Wyndham - Ενδιαφέρον απο Highgate για την ελληνική αγορά - Η αξία του τοπικού management
Πού θα επενδύσει σε νέα ξενοδοχεία ο όμιλος Μήτση - Τι «βαθμό» πήρε το 2023
Ο Όμιλος Μήτση συνεχίζει να αναπτύσσεται στον ελληνικό τουρισμό - Τι λέει ο CEO της εταιρείας, Κώστας Μήτσης
Επενδύσεις σε υποδομές και όχι τέλη - Το μήνυμα της MSC για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας
Ο επικεφαλής της MSC στάθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών στα λιμάνια - Kρουαζιέρες με home port τον Πειραιά όλο τον χειμώνα
Φλερτάρει με Καραϊβική και Μέση Ανατολή η Sani/Ikos – Νέο ξενοδοχείο στην Ισπανία
Παγκόσμια επέκταση σχεδιάζει ο όμιλος Sani/Ikos, όπως δήλωσε ο COO του Ομίλου Alexander Schneider σε συνέντευξη του στο γερμανική έκδοση FVW
Η Wyndham Hotels & Resorts στοχεύει στο άνοιγμα νέων ξενοδοχείων στην Ελλάδα
Ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό με διεύρυνση του δικτύου συνεργατών από την Wyndham Hotels & Resorts
Έκρηξη τουριστικών επενδύσεων στη Μήλο – Ποιοι επιχειρηματίες χτίζουν ξενοδοχεία
Η Μήλος συγκεντρώνει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον – Καταλύτης η αύξηση του τουριστικού ρεύματος
Σπάει το τουριστικό... άβατο η Σαντορίνη με τιμές για όλα τα βαλάντια
Πώς η Σαντορίνη προσπαθεί να ανακτήσει τη δυναμική στον τουρισμό και να επιστρέψει στην κορυφή - Το σχέδιο των φορέων
Τα δώδεκα χρόνια και τα έξι «χρυσά» brands που άλλαξαν τον ελληνικό τουρισμό [πίνακας]
Στο ραντάρ των ξενοδοχείων που κινούνται στο χώρο της πολυτελούς φιλοξενίας έχει μπει ο ελληνικός τουρισμός
Οι δέκα αεροπορικές και οι εθνικότητες που απογειώνουν την Fraport Greece
Aegean και Ryanair είναι οι δυο αεροπορικές που διεκδικούν την πρώτη θέση στα αεροδρόμια της Fraport Greece
Αυξάνει πτήσεις και χωρητικότητα στα... «άκρα» της τουριστικής σεζόν η Aegean
Oχι μόνο ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις της πανδημίας, αλλά αντεπεξήλθαμε και βγήκαμε περισσότερο ενισχυμένοι, τόνισε ο αναπληρωτής CEO της Aegean, Μιχάλης Κουβελιώτης