Σε αρνητικά εδάφη κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους να ανακόπτουν τις αγοραστικές διαθέσεις που υπάρχουν στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,32% στις 1.092,39 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Νευρικότητα στην άνοδο

Σταθεροποίηση

Το ΧΑ έχει μπει σε μια τροχιά σταθεροποίησης, με το βασικό χαρακτηριστικό των τελευταίων συνεδριάσεων να είναι η σημαντική μείωση του τζίρου, ίδιον της στάσης αναμονής που τηρούν οι επενδυτές. Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν την αφορμή σε αρκετούς τίτλους να διαφοροποιήσουν τη στάσης τους, όμως οι κινήσεις αυτές δεν δείχνουν να επηρεάζουν σημαντικά την πορεία της αγοράς.

Η αγορά γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν αναμένεται σχηματισμός κυβέρνησης στην πρώτη Κυριακή των εκλογών, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να περιμένουν μέχρι τις αρχές Ιουλίου, ώστε να σχηματιστεί η επόμενη κυβέρνηση (είτε αυτοδύναμη, είτε κατόπιν συνεργασίας κομμάτων) που θα συνεχίσει να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις και φιλική προς την αγορά και το επιχειρείν οικονομική πολιτική.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις εντοπίζονται σε Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Aegean και Πειραιώς, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Jumbo, Alpha Bank, Μυτιληναίος, Τιτάν, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ και Motor Oil. Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη είναι οι ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Λάμδα και Σαράντης, με την Quest και την Τέρνα Ενεργειακή να είναι στο +1,53% και +1,60% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών