Ο γνωστός ναυπηγός μηχανολόγος Γιώργος Πρατικάκης, που δραστηριοποιείται στην ανάληψη και επίβλεψη ναυπήγησης και επισκευής πλοίων ανέλαβε καθήκοντα προξένου της Δημοκρατίας της Σενεγάλης. Τον διορισμό πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σενεγάλης, Macky Sall με δικαιοδοσία στην Ελληνική επικράτεια.

Ο υπουργός των Εξωτερικών κ. Δένδιας χορήγησε την έγκριση για να ασκήσει ο κ. Πρατικάκης, όλα τα καθήκοντα που απορρέουν από το αξίωμα.

Να σημειωθεί ότι ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος κατείχε το αξίωμα επί σειρά ετών μέχρι το 2021 που απεβίωσε και ήταν προσωπική του επιθυμία και της οικογενείας του, να συνεχίσει ο Γιώργος Πρατικάκης την εκπροσώπηση της Σενεγάλης στην χώρα μας.

Όπως δήλωσε ο κ. Πρατικάκης: «Επιδίωξη μου είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και του επιπέδου διαβίωσης των Σενεγαλέζων που ζουν εργάζονται στη χώρα μας και συνυπάρχουν αρμονικά, καθώς και η αύξηση των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες».

Ο κ. Πρατικάκης είναι ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός, διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών NAP ENGINEERING και HeLeNGi ENGINEERING.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα