Προβάδισμα  5,9 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του  ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» τρεις μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης η ΝΔ καταγράφει αύξηση στα ποσοστά της και συγκεκριμένα στον πίνακα της πρόθεσης ψήφου εμφανίζεται  µε ποσοστό 32,8%, έναντι 31,4% που είχε στις αρχές του Απριλίου και 29,5% που κατέγραφε τον Μάρτιο.

Πρώτη κατοικία: Σε δύο στάδια η δέσμη μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ – Αναλυτικά το σχέδιο

Σηµειώνει, άνοδο 1,4% σε σχέση µε την προηγούµενη δηµοσκόπηση και 3,3% σε σχέση µε τον Μάρτιο, όταν βρέθηκε στο χαµηλότερο ποσοστό της.

Ανοδικά είναι και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ όπου σήµερα βρίσκεται στο 26,9% από 26,6% στις αρχές Απριλίου και 25,6% τον Μάρτιο.

Η άνοδός του, ωστόσο, παραµένει αργή, καθώς, τη στιγµή που καταγράφεται µια αύξηση της συσπείρωσης του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, αναδεικνύεται και µια δυσκολία διείσδυσης σε άλλα εκλογικά ακροατήρια, που είναι απαραίτητα για να µπορέσει να διεκδικήσει την πρώτη θέση.

Την ίδια αδυναµία διεύρυνσης φαίνεται να αντιµετωπίζει και το ΠΑΣΟΚ, του οποίου η εκλογική επιρροή εµφανίζεται µειωµένη στο 9% έναντι των προηγούµενων µετρήσεων.

Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 εµφανίζονται σταθερά, κρατώντας τις δηµοσκοπικές δυνάµεις που είχαν κερδίσει µετά τον Μάρτιο, ενώ οι τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελληνικής Λύσης περιορίζουν τη δυναµική της και τη φέρνουν οριακά πάνω από το 3%, το εκλογικό όριο το οποίο σε αυτήν τη µέτρηση πιάνουν οι «Ελληνες» του Κασιδιάρη, η συµπεριφορά των οποίων αποτελεί έναν από τους άγνωστους παράγοντες της επόµενης αναµέτρησης, καθώς ακόµη δεν γνωρίζουµε αν θα τους επιτραπεί τελικά η συµµετοχή.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΠΑΣΟΚ: Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας η Κατερίνα Μπατζελή
Επικαιρότητα |

Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας η Κατερίνα Μπατζελή

Η Κατερίνα Μπατζελή κινήθηκε σε διαφορετική γραμμή από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπου αποκαλούσε τον βουλευτή Νίκο Παππά «κύριο 13-0»

Προσωπικός αριθμός στις νέες ταυτότητες – Τι ισχύει για όσες εκδόθηκαν έως τώρα
Επικαιρότητα |

Προσωπικός αριθμός στις νέες ταυτότητες – Τι ισχύει για όσες εκδόθηκαν έως τώρα

Κάθε ταυτότητα θα αναγράφει υποχρεωτικά έναν μοναδικό αριθμό ταυτοποίησης για κάθε πολίτη, ο οποίος θα αποθηκεύεται στο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης του δελτίου ταυτότητας

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Πόκερ στον 34ο Παράλληλο
Επικαιρότητα |

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Πόκερ στον 34ο Παράλληλο

Οι έρευνες νοτίως της Κρήτης και οι παίκτες στο ενεργειακό παιχνίδι – Μαζί με το Βήμα της Κυριακής ο πρώτος τόμος του Λεξικού Κυρίων Ονομάτων, το περιοδικό Vita, η εφημερίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Μαθητική εφημερίδα του Ρεθύμνου και όπως κάθε Κυριακή, ΒΗΜΑGAZINO

Μιανμάρ: Θα αποτελειώσει ο φονικός σεισμός την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα;
Επικαιρότητα |

Θα αποτελειώσει ο φονικός σεισμός την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Μιανμάρ;

Οι μάχες έχουν αφήσει εκατομμύρια ανθρώπους στη Μιανμάρ να ζουν σε συνεχή φόβο και ανασφάλεια – με ελάχιστη πρόσβαση σε βασικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής περίθαλψης και της τροφής