
«Σεισμό» προκαλεί στην Κύπρο δημοσίευμα της Yeni bakis, σύμφωνα με το οποίο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας ανακοίνωσε ότι αγόρασε τρία ξενοδοχεία και δύο διαμερίσματα στο κατεχόμενα Βαρώσια και ότι θα προχωρήσει σε κρατήσεις για το 2025 αν δεν υπάρξουν εμπόδια.
Ειδικότερα, πρόκειται για τα ξενοδοχεία Cleo, Golden Seaside και Aegean που σύμφωνα με τη Yeni Bakis θα λειτουργήσουν με τα ίδια ονόματα με τα οποία λειτουργούσαν μέχρι και το 1974.
Ξενοδοχεία Ελληνοκυπρίων αγοράζονται στην Αμμόχωστο
Τα ντοκουμέντα που δημοσιεύει η εφημερίδα
Ο επιχειρηματίας, ο οποίος είπε ότι παρακολουθούσε στενά το ζήτημα για να επενδύσει στην περιοχή, είπε ότι συναντήθηκε με τους ιδιοκτήτες και αγόρασε τα ξενοδοχεία και μάλιστα ότι η αγοραπωλησία εγκρίθηκε από το κυπριακό υπουργείο Εσωτερικών και το «υπουργείο Εσωτερικών» του ψευδοκράτους. Η εφημερίδα μάλιστα δημοσίευσε και τα σχετικά έγγραφα των αγοραπωλησίας.
Ο επιχειρηματίας είπε: «Νομίζω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα με τη στάση της Τουρκίας και τη στάση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» απέναντι στα Βαρώσια». Δηλώνοντας ότι χάρη σε αυτό το έργο θα αναπτυχθούν και οι περιοχές Μαράς και Αμμοχώστου, ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι αυτή η κίνηση είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για το ψευδοκράτος.
Πάντως, ο διευθυντής του γραφείου τύπου του προέδρου της Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι εκ πρωτης οψεως δεν φαίνεται να έχει κατατεθεί οποιοδήποτε αγοραπωλητήριο έγγραφο στο κτηματολόγιο για την αγοραπωλησία ξενοδοχείων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.
Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι η υπόθεση διερευνάται από τις αρχές της Δημοκρατίας και όταν υπάρξουν αποτελέσματα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.
Πηγή: in.gr


Latest News

Τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικά στελέχη και οι… συμπτώσεις με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ
Όταν τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικούς που άσκησαν κριτική, εμμέσως αποκαλύπτουν σχέσεις με τον κομματικό μηχανισμό. Ο δικηγόρος που τα υπογράφει είχε δικηγορικό γραφείο μαζί με τον Παύλο Μαρινάκη, και διαθέτει πλούσιο πορτφόλιο σε συμβάσεις παροχής δικηγορικών υπηρεσιών προς φορείς του Δημοσίου.

ΕΟΦ: Προσοχή σε φάρμακα για σεξουαλική απόδοση και απώλεια κιλών
Οι ανακοινώσεις του ΕΟΦ για τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Το Μ. Σάββατο με το ΒΗΜΑ: Αρκάς-Το σημειωματάριο της Άνοιξης, Harper’s Bazaar, ΟΠΑ News και όπως πάντα, ΒΗΜΑGAZINO
Κυκλοφορεί εκτάκτως το Μ. Σάββατο 19 Απριλίου

Ο Μπάιντεν στην πρώτη ομιλία μετά την αποχώρηση προειδοποιεί για την «καταστροφή» του Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέκρινε τον Τραμπ και έκανε έκκληση για την προστασία της Κοινωνικής Ασφάλισης

Το... χαρέμι του Μασκ και οι «λεγεώνες» παιδιών – Το συγκρότημα στο Όστιν
Ποιες τακτικές χρησιμοποιεί ο Μασκ για να διαχειριστεί τη «λεγεώνα» των μωρών του - και τις μητέρες τους. Έχει ήδη αποκτήσει 14 παιδιά, αλλά μπορεί να έχει πολλά περισσότερα

Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές λασποβροχές
Ο καιρός ανά περιοχή – Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη

Από σήμερα η επιστροφή των πινακίδων για το Πάσχα - Ποιοι εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα