Σε νέους μπελάδες φαίνεται να βρέθηκε η εταιρεία Adidas με αφορμή την πρώην συνεργασία της με τον εκκεντρικό αμερικανό ράπερ και σχεδιαστή Κάνιε Γουέστ.
Adidas: Δίνει το ελεύθερο στο Black Lives Matter να χρησιμοποιήσει το σήμα με τις τρεις λωρίδες
Συγκεκριμένα, επενδυτές ισχυριζόνται πως η γνωστή εταιρεία αθλητικής ένδυσης απέτυχε να περιορίσει τις οικονομικές απώλειες και να λάβει προληπτικά μέτρα για να ελαχιστοποιήσει την έκθεσή της μετά το πολυσυζητημένο «διαζύγιο» με τον Κάνιε Γουέστ.
Υπενθυμίζεται πως η συνεργασία της Adidas με τον δημοφιλή ράπερ τερμάτισε μετά τα αντισημιτικά σχόλια του τελευταίου.
«Η Adidas δεν έχει καμία σχέση με το θέμα αυτό. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αμυνθούμε σθεναρά εναντίον τους», ήταν το σχόλιο της εταιρείας για τους ισχυρισμούς των επενδυτών ότι γνώριζε για την προβληματική συμπεριφορά του Γουέστ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάνιε Γουέστ δεν είναι μέρος της αγωγής.
Το τέλος των Yeezys
Ο Κάνιε Γουέστ σχεδίασε για την Adidas μια σειρά από εξαιρετικά επιτυχημένα αθλητικά παπούτσια με την ονομασία «Yeezy». Τον περασμένο Οκτώβριο η εταιρεία τερμάτισε την συνεργασία της μαζί του τονίζοντας ότι «η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό και οποιoδήποτε άλλο είδος ρητορικής μίσους».
«Τα πρόσφατα σχόλια και οι ενέργειες του Ye (ψευδώνυμο του Γουέστ) ήταν απαράδεκτα και επικίνδυνα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρεία για ποικιλομορφία, αμοιβαίο σεβασμό και δικαιοσύνη», ανέφερε τότε η Adidas.
Ωστόσο, μέσο της αγωγής τους, οι επενδυτές που κατέθεσαν την μήνυση ισχυρίζονται ότι η Adidas γνώριζε για άλλες αμφιλεγόμενες συμπεριφορές του Γουέστ, υποστηρίζοντας ότι αυτές συζητήθηκαν από τον πρώην CEO Κάσπερ Ρόρστεντ και άλλα στελέχη της διοίκησης.
Η Wall Street Journal δημοσίευσε λεπτομέρειες μιας φημολογούμενης συνάντησης το 2018 όπου τα στελέχη της Adidas είχαν συζήτηση για την συμπεριφορά του Γουέστ. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τα ανώτερα στελέχη μίλησαν για πως θα μετριάσουν τον κίνδυνο της συνεργασίας μαζί του καθώς και το ενδεχόμενο να διακόψουν τις σχέσεις μαζί του.
Μάλιστα η Adidas έχει παραδεχτεί ότι θα μπορούσε να χάσει έως και 700 εκατομμύρια δολάρια ευρώ, καθώς της έμειναν απούλητα προϊόντα Yeezy αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Latest News
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου