Σχέδια για την περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας το δεύτερο τρίμηνο επεξεργάζεται η Morgan Stanley, όπως δήλωσε μια πηγή στο Reuters τη Δευτέρα, ανοίγοντας έτσι τον δεύτερο γύρο  απολύσεων μέσα σε έξι μήνες.

Η αργή σύναψη συναλλαγών και το σκληρό οικονομικό περιβάλλον ωθούν την επενδυτική τράπεζα να εξετάσει τον αριθμό των εργαζομένων της, είπε η πηγή.

Η τελευταία κίνηση ακολουθεί ένα άλλο τρίμηνο κατά το οποίο οι προμήθειες από τη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής μειώθηκαν, περιορίζοντας τα συνολικά έσοδα κατά σχεδόν 2% στα 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον περασμένο μήνα, η επικεφαλής οικονομικών της Morgan Stanley, Sharon Yeshaya, είχε πει ότι η «διαχείριση δαπανών» ήταν προτεραιότητα, δεδομένης της ευρύτερης αβεβαιότητας της αγοράς και του αυξημένου πληθωρισμού.

Βουτιά στα κέρδη της Morgan Stanley – Καταθέσεις 10 δισ. «έκαναν φτερά» λόγω SVB

Πτώση στα deals

Οι επενδυτικές τράπεζες της Wall Street έχουν υποφέρει από την πτωτική τάση στα deals, καθώς οι επενδυτές έγιναν πιο προσεκτικοί σχετικά με τις ασταθείς αγορές και την ταχεία αύξηση των επιτοκίων.

Οι αρχικές δημόσιες προσφορές σταμάτησαν επίσης, καθώς οι νεοφυείς επιχειρήσεις αναβάλλουν το ντεμπούτο τους στην αγορά έως ότου βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα.

Οι όγκοι συγχωνεύσεων και εξαγορών μειώθηκαν σχεδόν στο μισό το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία της Dealogic.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν, είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο ότι η τράπεζα θα προβεί σε «μέτριες» περικοπές θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο, χωρίς να δώσει ακριβή αριθμό.

Η τράπεζα είχε περισσότερους από 82.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος Μαρτίου και οι απολύσεις θα επηρεάσουν σχεδόν το 4% του προσωπικού της.

To πλήγμα από την Silicon Valley Bank

Η Morgan Stanley είπε ότι οι καταθέσεις μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο, μειώθηκαν κατά 3% στα 340,9 δισ. δολάρια από 350,6 δισ. δολάρια το περασμένο τρίμηνο. Πολλές από τις καταθέσεις της Morgan Stanley προέρχονται από πλουσιότερους πελάτες που τείνουν να είναι λιγότερο κολλώδεις και πιο πιθανό να τραβούν τα κεφάλαιά τους αναζητώντας ένα καλύτερο επιτόκιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή